Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z przepustnica powietrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Mój problem wygląda tak ze po pierwsze mieszkam za granica i byłem tydzień temu u zaprzyjaźnionego mechanika w Polsce i powiedział ze mam do wymiany przepustnice powietrza , ponieważ zacina się czasami , ale tego nie zrobiliśmy ponieważ nie miałem na to już czasu i teraz gdy gasze auto strasznie szarpie silnikiem . Po podpięciu Vaga blad jest nastepujacy :

5293 (S0014AD):A8 Jednostka sterujaca przepustnica , sterowanie silnika nastawczego sygnaal za duzy . Moje pytanie brzmi czy na pewno jest to winna przepustnicy , mam ja zamiar zamowic ale chciałbym być pewien . Proszę o szybko pomoc

Opublikowano

100000% przepustnica.ale zanim wymiena,rozebralbym wyczyscil komore jak i mechanizm sterujacy. moze problem tylko w tym ze brudna i sie przycina:)

Edytowane przez quadral20004

Opublikowano
  • Autor

Na wakcje była czyszczona już wiiec to będzie pewnie to. Ten blad na Vagu był już przez dwa lata ale tego nie robilem bo blad był sporadyczny i nic się nie dzialo ale teraz zaczyna się cyrk

Opublikowano

to wychodzi tylko na to ze musisz ja wymienic

Opublikowano
  • Autor

A co myślicie o tej przepustnicy allegro.pl/show_item.php?item=4941977648

sorki ze tak wpisane ale odnośnik mi się zacinal caly czas

Opublikowano

A obracałeś już zebatke w mechanizmie ???

Opublikowano
  • Autor

Nie . A co chodzi z ta zebatka ??

Opublikowano

Na 100% przepustnica.

Opublikowano

Ja zamawiałem przepustnicę u kolegi z forum o niku Wandej,ori częśći juz rok po wymianie i wszystko ok.Napisz do niego moze podesle Ci za granicę.

Edytowane przez lolot

Opublikowano

jesli to org to okazja.

Opublikowano

Mam ten sam problem. I zamierzam wymienić przepustnice. Pytanie tylko czy nowa czy raczej używana?

Opublikowano

bierzcie nowa.kolega tutaj wrzucil link do allegro. koles co je sprzedaje ma 2 sztuki.nowki za 450 zl,to naprawde tanio.w aso zaplacicie conajmniej 900zl

Opublikowano
  • Autor

Koledzy mam już przepustnice . Teraz pytanie czy sam bym to ogarnal ?? Czy jest to skomplikowana operacja?? Bardzo bym był wdzięczny za podrzucenie jakiś materiałów : filmy, schematy, zdjęcia itp. za kazda podpowiedz będę wdzięczny

Opublikowano

Koledzy mam już przepustnice . Teraz pytanie czy sam bym to ogarnal ?? Czy jest to skomplikowana operacja?? Bardzo bym był wdzięczny za podrzucenie jakiś materiałów : filmy, schematy, zdjęcia itp. za kazda podpowiedz będę wdzięczny

Nic skomplikowanego. kluczyk 10, śrubokręt, troche gwiazdkowych i cos do przemycia. 20 minut i po sprawie. Wczoraj zmienialem i pomoglo. Sieca nie mruga, check sie nie swieci, auto normalnie gasnie.

Edytowane przez gelo82

Opublikowano

kolego wymiena jest banalna.jesli masz jakies pytanie pisz na priv. wszytsko ci wytlumacze

Opublikowano
  • Autor

¨Przepustnica wymieniona zobaczymy czy szarpanie ustanie , jak na razie jest ok . Dzieki wszystkim za podpowiedzi szczególnie dla quadral20004 Wielkie dzieki

Opublikowano

:banan:

polecam sie na przyszlosc :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam a czy przez taka przepustnice może wpadać błąd p2004 i p2006???? tylko takie mam błędy i nie wiem jak to ogarnąc a błedy i chek zapala sie po ponownym uruchomieniu auta po zgaszeniu, nigdy podczas jazdy błedy ogólnie wskakują raz na tydzień, czyli po ok 20-30 0dpaleniach

Edytowane przez wiesiok81

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

i wiesz jaka była przyczyna