Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Immobilizer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem , otóz mamy zime , mrozy przyszly, i postanowilem podladowac akumaltor wypiolem na noc , przychodze rano podlaczam wszystko okej jade do sklepu z żonka ,wsiadamy do auta chce odpalic a tu nic , odpala gasnie , odpala gasn ie moge tak caly czas, i nic , miga immoblizer , wypiolem kleme z akumlatora na chwile wlozylem auto odpalilem pojechalem do domu , Otóz nasówa sie pytanie co to moze byc ? mial ktos juz podobny problem ??

Opublikowano

U mnie bylo podobnie z tym ze nie ingerowalem w aku, czasami nie chciał sie własnie imo wylaczyc i samochodu nie dalo sie odpalic za ktoryms razem dopiero sie udawalo, przeczyscilem kostke od imo przy stacyjce i tak juz nie mam problemow z imo pol roku.

Opublikowano

sprawdź może pastykle immo w kluczyku, może do wymiany będzie.

Opublikowano

Kolego ja mialem tak rok temu w zime, tyle ze nic przy aku nie robilem. Po prostu jak byl lekki deszczyk, albo snieg i kluczyk dostal wody to nie chcial odpalic przez immo. Poza tym dokladnie przeczyscilem kluczyk patyczkami do uszu, od tamtej pory ani razu problem sie nie przydazyl. Zaczynaj od najmniej inwazyjnych rzeczy, moze akurat pomoga.

Opublikowano

Dziekuje jutro zobacze , to co napisaliscie , ale intyguje mnie to czemu po odlaczeniu akumlatora auto jednorazowo odpaa :o

ja mam kluczyk nie rozbieralny tzn tak mi sie wydaje , tak samo serwisowy , maly plaski , audi 1995 r

Opublikowano

z tego co się orientuję jest tam wtopione immo :)

Opublikowano

Moze i tak , ale jak otworzyc kluczyk jak nie da sie go otowrzyc :D

Opublikowano

można go sprawdzić w punkcie dorabiania kluczyków :)