Ajmax Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Witam ostatnimi czasy przepaliły mi się już 2żarówki H7.Chciałbym kupić trochę z tuningowane wiec pytanie do was te żarówki z aukcji mają 100Wat a w oryginale są 55Wat czy przez te żarówki nie spalą mi się wnętrzności lampy (mam zespolone po 2lifcie),a tak wogóle to co sądzicie o tych żarówkach ala ksenon.Doradźcie ni co wybrać http://www.allegro.pl/item443742563_zarowki_h7_xenon_superwhite_100w_prezent.html
grzanek85 Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Nie baw sie w takie rzeczy, żarówka jest za mocna popali CI kostki potem pewnie odbłyśnik itd. Zainwestuj w porządne żarówki H7 a jak nie to w hid-y
tomcio1600 Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 Witam ostatnimi czasy przepaliły mi się już 2żarówki H7.Chciałbym kupić trochę z tuningowane wiec pytanie do was te żarówki z aukcji mają 100Wat a w oryginale są 55Wat czy przez te żarówki nie spalą mi się wnętrzności lampy (mam zespolone po 2lifcie),a tak wogóle to co sądzicie o tych żarówkach ala ksenon.Doradźcie ni co wybrać http://www.allegro.pl/item443742563_zarowki_h7_xenon_superwhite_100w_prezent.html Absolutnie nie !! Takie żarówki świecą gorzej niż seryjne zwykłe. Filtry (niebieskie) ograniczają światło. Żarówki 100W popala Ci odbłyśniki... Jeśli chcesz miec dobre światło to masz 2 wyjścia: 1) albo HIDy (przetwornice i żarówki wyładowcze) - pomijajac fakt ze sa nielegalne i niedozwolone przez polskie prawo - brak ukladu samopoziomujacego i spryskiwaczy lamp. (jednak co do tego czy stosowac czy nie to juz inny temat bo jezdzi na tym masa ludzi wiec o przepisach tutaj nie rozmawiajmy) 2) żarówki "tuningowe" jak to okresliłes ktore maja homologacje nawet przy błękitnych filtrach. Są to żarówki renomowanych firm jakimi sa: - Philips (Blue Vision, Vision Plus i podobne) ---> cena od 49 zł / szt. (i w zwyz w zależnosci od rodzaju) - HELLA (Blue Light, Light Power) ---> cena okolo 25 zł / szt. Ogólnie było tego na forum. Jeśli zmeinisz żaróweczki (obojętnie czy to beda HIDy czy nie to czeka Cie zmiana świateł postojowych i tu tez masz 2 wyjścia: 1) Philips Blue Vision ---> cena 12 zł za kpl. 2) zmiana żarówek na LEDy ---> od 3 do 12 zł / szt. zobacz temat: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t45329.0.html;highlight=światło+foty (szkoda tylko ze sie nie przyjął i ludzie nie chcieli wklejac zdjęc...)
.Pablo. Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 nie każdy zdaje sobie sprawę ale wkładając mocniejszą żarówkę np 100w oślepiają innych kierowców fabryka przewidziała 55w to powinny być 55-tki co do żarówek typu 50% więcej światła licz się z tym że przepalą się 2 razy szybciej ja ostatnio zmieniłem żarówki na philipsy i w zupełności wystarczą
kepasa Opublikowano 4 Października 2008 Opublikowano 4 Października 2008 SZkoda gadać a jak Ci się spali i koleś za parę dni powie że juz nie handluje :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi