szukamaudi Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Cześć,Jestem zainteresowany kupnem audi a4 i znajomy dał mi ten samochód na pare dni zebym sobie potestował. Problem jest taki że słychać głośną pracę skrzyni podczas dodawania gazu (jak auto ma obciążenie nawet lekkie), najbardziej odczuwalne jest to na 5, na 4 już mniej to słychać. Jeśli samochód nie ma obciążenia (przykladowo jade z góry spokojnie) to jest cichutko. Koledzy, co może być przyczyną?
GOLI Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Jaki silnik, jaka skrzynia,ile biegów, jaki napęd? Sorry, ale z fusów nie wywróżymy...
szukamaudi Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2015 Jaki silnik, jaka skrzynia,ile biegów, jaki napęd? Sorry, ale z fusów nie wywróżymy... sory A4 B7 2007r 1.9 diesel 5 biegów 116km
GOLI Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Jak na mój gust, to sam sobie odpowiedziałeś, Przy tej konfiguracji napędu, w takich okolicznościach, wyc może tylko skrzynia. Albo auto(lub skrzynia) ma nalatane "milion" albo ktoś zamęczył ja bez oleju. Tak czy inaczej, naprawa wyjdzie drożej niż wymiana. Takie moje zdanie, ale niech ktoś jeszcze sie wypowie. Ewentualne dolanie lub wymiana oleju raczej na niewiele się zda Edytowane 11 Stycznia 2015 przez GOLI
greg2505 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Opublikowano 11 Stycznia 2015 na początek sprawdź poziom oleju ,może jest mało i 5 słychać
szukamaudi Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2015 Ok, dzięki ! Jutro sprawdzę na kanale olej, dam znać.
Rekomendowane odpowiedzi