Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomocy ! Straszliwa wilgoć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie zimne powietrze nie pomagało.Szyby zachodziły mgłą,dziwny drażniący zapach nasilal się jak silnik się nagrzal.Ubywajacego nie było widać,w aucie sucho a pomimo to ciekla.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Marcin ten nalot był takiego niebieskawego koloru???

Musze sprawdzić jeszcze klapkę od obiegu zew ale wydaje mi się ze z nią jest ok.

Qtwa weź teraz spędź cały dzien na wymianie nagrzewnicy z jednej strony lubię takie akcje ale tyla godzin daje po pupie ;)

Opublikowano

Dokładnie,taka jakby mgla.Mycie,ircha nie pomagało.Tak samo nawiew,było nawet gorzej.Jak masz garaż i klucze,kogoś do pomocy to myślę że samemu to ogarniesz.

Opublikowano

Nie rozbierałem podszybia ale jak dam na zamknięty obieg to na chwilkę siła nadmuchu zmniejszy sie a następnie daje dużo mocniej a jeżeli przed.

Musze rozebrać i sprawdzić dla pewności.

Zdaje mi sie ze poradzę sobie z konsola ale przy okazji maznąłbym dekory,wymienił osuszać i dławik bo i tak klimę muszę spuszczać ;)

Czekam na wiosnę i biorę sie chyba za to bo masakra jeździć nie idzie,tym bardziej ze robie krótkie trasy :kwasny:

Opublikowano

Osuszacz to zupełnie gdzie indziej,bo zderzak musisz zdejmować.Prędzej przy rozrzadzie warto przy okazji wymienić jak się cały przód zwala.

Opublikowano

Wiem ale przy nim nie ma potrzeby zwalania zderzaka.maks lampa i troche nadkole.chodzi o to ze i tak musze po tym uzupelnic czynnik wiec po co kombinowac a do rozrzadu nie musowo roszczelniacz uklad.

Dobra jakiej firmy dales nagrzewnice?

Opublikowano

Nissens,85 zł w iparts.pl

Opublikowano

Taka tez ja tupie.thx

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A nie macie mokro po lewej mańce od strony kierowcy ?

Ja mam tam mokro jak cholera, bo gdzieś przepuszcza wężyk od tylnych sprysków... ponoć to normalka w tych autach :grin:

Ale na szczęście szyby nie parują.. naczy się parują ale nie tak mocno jak opisujecie ...

Na wiosnę muszę wysuszyć wsio porządnie i ogarnąć ten wyciek :angry:

Opublikowano

Lewa strona u mnie sucha(mam sedana wiec sprysku z tyłu nie ma),z prawej dywan tez suchy,ale jak się łapę wsadziło pod schowek to czuć było mokre.

Opublikowano

A skrobałeś szyby w większy mróz od środka???

Ja już zajoba dostaje z tym :kwasny:

Opublikowano

Skrobac nie musiałem,ale nie było też dużych mrozów.Za to było tak,że nic praktycznie nie było widać po wejściu rano do auta.Jedna wielka mgła na szybach.

Opublikowano

No właśnie ja skrobać muszę w środku i na zew.

Załatwię budowę kompa,linki silikonem rozbiorę podnóżki i sprawdzę przewód od tylnego spryskiwacza jak to nic nie da to albo szyba źle wstawiona albo nagrzewnica.

Dziś zauwazyłem ze jeden z przewodów od spryskiwaczy jest łatany i leje sie dokładnie nad wejsciem linki do grodzi może to to...

Słuchaj a jak szyber też parował z rana>??

Opublikowano

Panowie polecam sprawdzić wszystkie silniczki klimatronika a szczególnie ten on obiegu zamkniętego bo lubi się zacinać w pozycji zamkniętej, do tego proponuję zrobić nastawy podstawowe VCDSem i problem parowania w moim przypadku póki co rozwiązany, dodam że parowało u mnie tak że kilka razy podczas jazdy się musiałem zatrzymać :kwasny: i to nie tylko szyba przednia a wszystkie!!

Opublikowano

Nie wiem czy szyberdach parowal bo nie patrzyłem.Mam przyslaniany i nie zaglądałem nawet.

Opublikowano

Panowie polecam sprawdzić wszystkie silniczki klimatronika a szczególnie ten on obiegu zamkniętego bo lubi się zacinać w pozycji zamkniętej, do tego proponuję zrobić nastawy podstawowe VCDSem i problem parowania w moim przypadku póki co rozwiązany, dodam że parowało u mnie tak że kilka razy podczas jazdy się musiałem zatrzymać :kwasny: i to nie tylko szyba przednia a wszystkie!!

Klapka działa.

Ty masz B6 i możesz więcej u nas to raczej musimy się brudzić...

Marcin zrobisz mi fote zamkniętego szybra zew??? :hi:

Opublikowano

Wieczorem zrobie.Chodzi Ci o przysloniety szyber od wewnątrz?

Opublikowano

Zrob prosze fote z zew i wew zamknietego szybra.Rozchodzi sie o to ze rok wczesniej nie mialem tego problemu a raz mialem akcje z szybrem tj sam zmienil swoje ustawienia po czy ppjechalem do elektro i on domykal go tak jakby recznie i mozliwe ze szyber sie nie domyka chodz wody nie puszcza.

Opublikowano

Zrobiłem takie fotki.Jak coś to pisz,jutro zrobię konretniejsze albo bardziej szczegółowe.

2b49a6420831a8f87ec62a40b1231798.jpg tak jest pokrętło przy zamkniętym.

308249e6a2e266df5f4abe12f7174594.jpg -zamknięty całkiem.

d75663af1a9a998a6bf22de1133956b8.jpg tez zamknięty od wewnątrz.

c8a07aaa74593f36f8047492be335b74.jpg uchylony.

887dd6559b49270e303e3d88ccbe05fe.jpg pokrętło uchylenia.

2b2cf7750eab4715340ef36cceb51677.jpg cały otwarty od zew.

8a503b8610a920dd99c16173f8eee382.jpg zamknięty z przysłona.

Opublikowano

Thx.

Sluchaj u.mnie jest tak ze przod wystaje ponad dach nie duzo ale jednak a tyl jest lekko schowany z zewnatrz.prosze w wolnej chwili zrob fote przodu i tylu od boku ok.