Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wyciek (chyba woda) z podwozia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat... być może nie będzie on dotyczył silnika, ale ze posiadam silnik benzynowy to wybrałem ten dział...

Coś wycieka mi z podwozia, wyglada na wode. Jest to trochę przed przednim prawym kołem, tak jakby na wysokości lusterka środkowego, ale bliżej prawej krawędzi samochodu.

W nic nie walnałem, w nic nie wpadłem... proble, pojawil się dzisiaj. Jedyne co dziś zrobiłem to dopompowalem koła i zatankowalem 95-ke na orlenie.

Niżej zamieszczam fotkę.

cieknb8.th.jpgthpix.gif

Może mi ktoś zasugerować co to może być?? Płynu w zbiorniczkach raczej nie ubywa, ale to jak na razie.

Dzięki z góry!

PS. jezeli temat powinien byc w innym dziale to poprosze o przeniesienie :hi:

Opublikowano

witam.nie jestem pewien..ale jeśli to czysta woda to może być z klimatyzacji...można by porównać do lodówki....

podczas rozmrażania kapie woda...

jeśli chodzi o płyn chłodzący ostatnio mi troche kapał...byłem w serwisie....wlali mi jakiś preparat zaklejający wycieki do układu...

efekt.... przestało kapać... ale powinieneś się najpierw upewnić z czego kapie....spróbuj skorzystać z kanału i zerknąć...

pozdrawiam

Opublikowano

Chyba to odprowadzanie wody z podszybia-ew.z klimy

Opublikowano
  • Autor

Dzis jezdzilem na lekkim ogrzewaniu, 19*C. Jutro w dzien pojezdze bez klimy i z klima. Zobacze kiedy bedzie kapac.

Jezeli to klima to spodziewac sie duzych kosztow?

Dzis przejezdzalem obok ASO audi (jeszcze nie wiedzialem o kapaniu), z ciekawosci zapytalem ile wezma za wymiane przegubu zewnetrznego - juz jakis czas temu pekla mi oslona, moge sie domyslac, ze brud jaki tam wpadl uszkodzil juz przegub (slysze stukanie przy skrecaniu). Powiedzieli mi za wszystko ~1000zł :shocked:.

Raczej u nich tego nie bede robil.

Opublikowano

Z ta woda z klimy to raczej bym sie cieszyl ze kapie bo musi kapac gorzej jak by nie kapala wtedy nastawial bym sie na koszty pozdro

Opublikowano
  • Autor

Dziś trochę jezdziłem bez włączonej klimy, jak stanąłem na parkingu to znów kapało :confused4:

Opublikowano

Spoko, zobacz jak z ciężarówek albo autokarów kapie woda. To jest normalny objaw po wyłączeniu klimy. Nic z tym nie rób. :th:

Opublikowano

Ja miałem podobny objaw i okazało sie ze zawory drenazowe które odprowadzeja wode z podszybia były zapchane.

Opublikowano

Wszystko ok. Mi dzieje sie tak od 1.5 roku i wszystko gra. Tak jak pisali koledzy to skroplona woda z klimy. :>

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za wszystkie opinie :)

Pozdrawiam!