Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wspomaganie nagle podczas jazdy wyłączyło się.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie

Tak jak w temacie dziś w trakcie jazdy nagle wyłączyło się wspomaganie kierownicy,tak ni stąd ni zowąd.

Dodam jeszcze ze wcześniej zrobiłem ze 30 km po centrum zakorkowanego miasta i nic nie wskazywało na to by miały pojawić się jakieś problemy.

Z tego co widać układ jest szczelny,nic nie cieknie płyn jest,nic też nie hałasuje. Może ktoś spotkał się z problemem bo nie bardzo wiem czego się czepiać pompy czy może maglownicy. Pomóżcie bo ręce bolą ?

Opublikowano

sprawdzałeś pasek?

może jest za lużny bądz do wymiany

Opublikowano
  • Autor

Właśnie wygląda na to ze pasek tez jest dobry,zastanawia mnie czy to nie jakiś zaworem lub coś w tym stylu

Opublikowano

Raz tez tak mialem zaraz po wymianie magla.

Jade sobie a tu na krzyzowce lipa wspomaganie mnie opuscilo cale szczescie ze nie bylo duzego ruchu bo wyjechalem na przeciwny pas.

Zaworki zamontowalem dwa nowe z aso i do dzis dnia nie wiem co jest przyczyna bo na pewno nie zapowietrzony uklad.

Propnuje Ci profilaktycznie wymienic plyn tylko na LHM lub ori z aso przy okazji wyczysc zbiorniczek.co i jak zrobic znajdziesz na forum.

Opublikowano
  • Autor

Piszesz ze wymieniłeś dwa zaworki, rozumiem że ten na pompie, a drugi na maglownicy?

Opublikowano

Tak oba nowki aso.

Opublikowano

Zaciśnij powrót oleju do zbiorniczka na chwile na odpalonym silniku i po chwili zwolnij zacisk jak pompa zawyje tzn ze pompa ok. Jedli będzie cisza to umarła pompa. Jak będzie pompa wyć to zrób kilka takich akcji z zaciskaniem przewodu moze sie zawór w pompie zawiesił. U znajomka to pomogło.

Wysłane przy użyciu telefonu stacjonarnego.

Opublikowano
  • Autor

Wesz82 pamiętasz może z jakimi kosztami trzeba się liczyć?

Bartollo twój sposób sprawdzę dziś wieczorem, spróbuję jeszcze wykręcić zaworek na pompie, kupiłem tez nowy płyn z febiego (zielony mineralny).Mam nadzieję że pomoże. Dam znać co i jak ale to dopiero wieczorem, narazie wielkie dzięki.

Opublikowano

Witaj, miałem identyczny przypadek u siebie. Rozpadła się pompa wspomagania. Po zakupie na szrocie za 170 zł i wymianie wspomaganie powróciło. Pozdrawiam

Opublikowano

A powiedzcie jakie te zaworki mają numery, u mnie czasem sie w lewo blokuje ale po mocnym skreceniu puszcza a w prawo jest ok a to po wymianie pompy bo w poprzedniej wypadlo zabezpieczenie i stracilem wspomaganie.

Opublikowano

Wesz82 pamiętasz może z jakimi kosztami trzeba się liczyć?

Bartollo twój sposób sprawdzę dziś wieczorem, spróbuję jeszcze wykręcić zaworek na pompie, kupiłem tez nowy płyn z febiego (zielony mineralny).Mam nadzieję że pomoże. Dam znać co i jak ale to dopiero wieczorem, narazie wielkie dzięki.

Groszowe sprawy postaram sie znajść foty z nr i sprawdze na fakturze.

Opublikowano
  • Autor

Panowie problem rozwiązany ?.

Rozpocząłem od tego,że odkręciłem przewody wspomagania od zbiornika i na pompie w miejscu gdzie znajduje się zawór, wyjołem oczywiście zaworek ale nic nie pokojącego nie znalazłem, stwierdziłem że wykręcę cały zbiorniczek i wypłukam go w benzynie ekstrakcyjnej.Tu pojawił się zonk ponieważ w zbiorniczku zaczęło mi coś szczyrkać,okazało się że sitko znajdujące się w środku wyskoczyło ze swoich mocowań i nie leżało na swoim miejscu.

Wygląda na to ze jest to bardzo ważne aby znajdowało się na swoim miejscu ponieważ brzegi samego sitka są ogumowane i ściśle przylegające do ścianek zbiorniczka.

Włożyłem sitko na miejsce poskładałem wszystko do kupy podniosłem przód audiki do góry zalałem świeżym płynem odpaliłem odpowietrzylem układ i wszystko działa jak należy,co prawda przejechałem nim z garażu na parking jakieś 10m.,ale myślę że jutro będzie wszystko ok.Na dłuższą jazdę nie mogłem sobie pozwolić po przy robocie pękną czteropaczek ?.Dziękuję wszystkim za porady i sugestie.

DIESEL KOPCI, DIESEL CZADZI,DIESEL NIGDY CIE NIE ZDRADZI ?

Opublikowano

Coś za płyn zalał???

Sitko trzeba było na kropelkę podkleić to by był spokój.

Opublikowano
  • Autor

Zielony minerał z febiego, na zbiorniku mam napisy G00200 ,podobno ten płyn to odpowiednik orginału

Opublikowano

Ta zamiennik.

Słuchaj pisałem wcześniej o płynie ale spoko tylko next zalej ori z ASO lub LHM Citroena a uwierz mi jest różnica,sam nie wierzyłem w to a dałem 65 zł za Febiego a ori kupiłem za 45 i jest różnica,nie tylko w wygładzie konsystencji a także w pracy układu :wink:

Opublikowano
  • Autor

Nie mówię nie po prostu aso dziś nie było mi po drodze,może uda mi się w sobotę go wymienić na ori.

A na tym z febiego układ chociaz pożądnie się wypłucze,bo nie oszukujmy się skoro to sitko wypadło ze swojego mocowania to pewnie jakiś syf zaciągło do ukladu.

Opublikowano

Spoko rozumiem.

Dodam ze na 98% winne braku wspomagania nie jest luzne sitko bo ja jezdzem z takowym moze z 1,5 roku a wepomaganie dzialalo.

Opublikowano
  • Autor

Myślę sobie ze na tym sitku mogły być jakieś syfy które wpadły do obiegu i może przez to wieszał się zaworek na pompie a pomogło przepłukanie układu.Najważniejsze ze działa.