Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

kilka pytań tipronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wybaczcie jeśli pytania będą głupie i nie odsylajcie do wyszukiwarki :)

1. mam zepsuty lewarek. uszkodzoy lewarek nie przełącza na + i - i na fis jest prnd. uszkodziłęm tą roletkę bo wpładna mi moneta:-( jak kupic lewarek nie znając oznaczenia skrzyni? czy jej symbol jest bez znaczenia?

2. P1743 monitoring poslizgu sprzegła. skrzynia oczywiscie działa w trybie awaryjnym przez usterke w punkcie 1 ale nie ma to chyba nic wspólnego tak?

auto w przedziale 1800-2000 obrotów szarpie tak jakby falowanie w tym przedziale.bać sie czy moize zwykla wymiana oleju pomoze? nie wiem jaką mamskrzynie. mam butle lpg w miejscu naklejki. 6 biegów tiptronik ale symbolu nie znam. czekam na sugestie

Opublikowano

Kod skrzyni masz podany we wlepce.

Opublikowano
  • Autor

ok. tylko gdzie ona jest? gdzie dokladnie w bagazniku bo nie mogę znalesc?

Opublikowano

wlepka jest pod kanapą z tyłu ;)

do autora...telefon do aso...takie info dostaniesz po vin'ie bez problemu ;)

w profilu zrób porządek bo wynika ,że masz multi...tym bardziej jak nie masz q to to potwierdza !!

Edytowane przez Arturoo

Opublikowano
  • Autor

wlepka jest pod kanapą z tyłu ;)

do autora...telefon do aso...takie info dostaniesz po vin'ie bez problemu ;)

w profilu zrób porządek bo wynika ,że masz multi...tym bardziej jak nie masz q to to potwierdza !!

wybaczcie. w wnece kola zapasowego mam butle

Opublikowano

Jesteś pewien że to Tiptronik a nie Multitronik ?

Jeśli chodz o punkt pierwszy to sprawdź najpierw rodzaj skrzyni w środku a właściwie pod lewarkim jest płytka elektroniczna z 2 magnesikami które potrafią wypaść kiedy coś wpadnie tam. Wystarczy poskładać jak należ albo wymienić jeśli uszkodzone pozostałe dolegliwości nie są związane z tym problemem. Wymieniany był kiedy kolwiek olej w skrzyni ?

Opublikowano
  • Autor

Jesteś pewien że to Tiptronik a nie Multitronik ?

Jeśli chodz o punkt pierwszy to sprawdź najpierw rodzaj skrzyni w środku a właściwie pod lewarkim jest płytka elektroniczna z 2 magnesikami które potrafią wypaść kiedy coś wpadnie tam. Wystarczy poskładać jak należ albo wymienić jeśli uszkodzone pozostałe dolegliwości nie są związane z tym problemem. Wymieniany był kiedy kolwiek olej w skrzyni ?

ma 6 biegow ktore same sie zmieniają albo ja na +i - czyli tip tak? jestem pewny ze plytka jest zniszczona. poprzedni właściciel twierdzil ze olej byl wymienianiy

nie mam trybu S czyli multi tak? chole*** ide rozbierac kanape :(

Opublikowano

Masz quattro ?

wysłane z lte

Opublikowano
  • Autor

Masz quattro ?

wysłane z lte

nie mam.

Opublikowano

To masz multi ;)

wysłane z lte

Opublikowano
  • Autor

To masz multi ;)

wysłane z lte

no super. jak teraz dobrac lewarek?

Opublikowano

Witam. Mam takię pytanie a więc, jak sprawdzić poziom w skrzyni tiptronic audi a4 b6? Mam również taki problem, gdy jadę spokojnie około 2 tys, obrotów to wtedy obroty faluja jest takie jakby przyspieszenie (ślizganie się) Z góry dziekuje za pomoc. Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli się ślizga to już może być po skrzyni bo pewnie tarczki się przypaliły.

Olej w Tipie najłatwiej sprawdzić wykręcając śrubę od dołu którą się nalewa olej.

Jest to duża śruba od strony wału.

W misce olejowej w skrzynce są dwie śruby jedna bliżej silnika ta służy do spuszczania oleju.

Druga bliżej wału z tyłu jest do nalewania i do sprawdzania poziomu.

Jak ją odkręcisz i nic nie poleci to znaczy że jest za mało oleju.

Opublikowano

Witam. Mam takię pytanie a więc, jak sprawdzić poziom w skrzyni tiptronic audi a4 b6? Mam również taki problem, gdy jadę spokojnie około 2 tys, obrotów to wtedy obroty faluja jest takie jakby przyspieszenie (ślizganie się) Z góry dziekuje za pomoc. Pozdrawiam

Tobie to pewnie konwerter się kończy...typowy objaw :(

wysłane z lte

To masz multi ;)

wysłane z lte

Na allegro pod multika szukaj ;)

wysłane z lte

Opublikowano

Kiedy się kończy konwerter to najczęściej do tego objawu dochodzą drgania przy przepinaniu biegu lekko odczuwalne

Opublikowano
  • Autor

Tobie to pewnie konwerter się kończy...typowy objaw :(

wysłane z lte

To masz multi ;)

wysłane z lte

wysłane z lte

w moim przypadku to tez moze być? jezdzę z tym od roku

i to nie ma znaczenia od jakiego silnika?
Opublikowano

Dziękuje za pomoc panowie ;) ale wiecie co? ogólnie skrzynia chodzi ok biegi zmieniają się bez najmniejszego szarpnięcia . Z tym ślizganie to zaczy że skrzynia zdechła?? konwerter drogi do wymiany???

Edytowane przez fanboks

Opublikowano

regenerowany konwerter...ok 1,5k + wyciąganie/wkładanie skrzyni 400-500 ...olej + filtr 600....

Opublikowano

Dziękuje za pomoc panowie ;) ale wiecie co? ogólnie skrzynia chodzi ok biegi zmieniają się bez najmniejszego szarpnięcia . Z tym ślizganie to zaczy że skrzynia zdechła?? konwerter drogi do wymiany???

Ja regenerowałem konwerter.

Opis i koszt akcji masz tu: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/224403-skaczace-obroty-tiptronic/page-2#entry4162924

GG

Opublikowano

Panowie, w 1.8 T 190 PS ośka siedzi tip czy multi?

:hi: