Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

springi Eibach + amortyzatory Koni STR.T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cena dobra jak za 1BE a BV też w cenie bilsteina B8 więc ja wolałbym ori mimo wszystko :decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

panowie nie chcę zaśmiecać innych tematów więc zapytam w swoim, jeszcze coś takiego wpadło mi w oko oprócz tego koni + eibach. http://www.tuningkingzshop.pl/pl/p/Zawieszenie-obnizajace-kit-AP-4030-Audi-A4-8E-Sedan-1.6%2C-1.8T%2C-2.0%2C-2.0FSi%2C-2.0TFSi-1100-/13315
tu plusem jest, że 40/30 to raczej wykluczy efekt motorówki? Choć z drugiej strony nie chcę też zbyt nisko...
teraz co lepiej? ten AP za 1500 czy koni z prokitem za 1800?

Opublikowano

Jak nie chcesz zbyt nisko to koni z pro-kitem . U mnie siadło równo i to na zawiasie 1BA

Opublikowano

U siebie mam AP Kit 40/30... siedzi ładnie przód troche poniżej 64cm a tył 65cm..zdj w temacie o mojej audi.

Opublikowano
  • Autor

Czaki masz tego samego kita? Jak Ci sie to sprawuje?

Opublikowano

Przód siedzi niżej niż tył tak jak chciałem (na pusto pół baku paliwa i coś tam gazu) jak coś wrzucę na tył to równiej. Porównanie mam do eibacha i do seryjnego 1be.. jest sztywniej od tych dwóch rodzai zawieszeń . Dobrze trzyma w zakrętach. Na 18" na bardzo złych drogach może denerwować. Na dobrych i średnich bajka. Nie ma kołyski.. samochód klei się drogi, nie przechyla na zakrętach i ogólnie jestem zadowolony.

Raczej tego samego. AP kit 40/30 dla a4 b6 Avant 1.8t nr. katalogowy SP10-379. Zamawiałem u mapet tuning. i wyszło mi 1,400zl,stówę mniej niż z Twojego linku.

Opublikowano
  • Autor

dziękuję Ci kolego. Sprawdzę też mapet no i zamawiam. Obym nie narzekał bo nigdy nie jeździłem na czymś takim :P

Opublikowano

Kiedyś musi być ten pierwszy raz..zależy też czego szukasz. Na jakim kole bd jeździł ..?

Opublikowano
  • Autor

W tym sezonie na lato 225/45/17 ;) w planach 1 cal więcej jak będą dolary :) czego szukam... łatwiej powiedzieć czego nie szukam, czyli kozy jak obecnie :)

zawsze jest to koni z eibachem tylko, że obecnie przód mam trochę wyżej więc jak siądzie po 30mm to nadal problem pozostanie... no i też różnica 400 zł robi swoje a skoro AP jakościowo jest OK...

Edytowane przez browaros

Opublikowano

Kozy raczej nie będzie na tym kitcie.. U mnie 18" idealnie z nadkolem się spasowały.. Poza tym do wszystkiego idzie się przyzwyczaić i nauczyć na tym jeździć. Też miałem brać koni str i eibacha, ale wyszło inaczej, na plus, że AP kit to 40/30 i też wcześniej miałem motorówkę .

Opublikowano
  • Autor

Ok wiec zarzucimy ap, nie moze byc twardo mega przeciez to nadal nie jest gwint :) a zakladales moze nowe inne odboje? Jak tak to jakie? Dzieki za cierpliwosc :)

Opublikowano

Nie wiem czy tak do końca tylko gwint może być super twardy.. zależy jak zestaw obniża..jak więcej to musi być sztywniejszy żeby nie dobijało. Najlepiej się przejechać i zobaczyć..dla mnie jest ok...dla kogos innego może byc nie to. Co do osłon i odbojów to na przód przełożyłem zestaw z mojego wczesniejszego zawiasu 1be bo był w dobrym stanie, a na tył kupiłem nowe pod zawieszenie 1be..60zł komplet.

Opublikowano
  • Autor

okej dzięki. Trzeba spróbować i tyle, po najgorszych drogach nie jeżdżę więc mam nadzieję, żę będę zadowolony :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ok Panowie i jak wrazenia po dluzszej jezdzie koni-str + eibach?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

http://imageshack.com/a/img909/2/ox6bDi.jpg

http://imageshack.com/a/img540/9562/bwcNXa.jpg

Przepraszam Panowie za poślizg ale jakoś za dużo na głowie i nie było czasu na forum

Jak narazie na zestawie przejechałem ok 6-7tyś km i jest ok zero niepokojących objawów, przebieg znikomy, więc zobaczymy jak bedzie dalej.

Opublikowano

Bardzo nisko nie usiadło..mogło by z jeszcze troche.. imo :P :P

Opublikowano

Bardzo nisko nie usiadło..mogło by z jeszcze troche.. imo :P :P

Mogło by być niżej, ale jak ktoś chce ekstramalna glebe to jednak najlepiej wrzucić jakiś dobry gwint .... mi ta opcja odpowiada , dobry kompromis miedzy wyglądem a praktycznoscia

Opublikowano

właśnie jak dla mnie idealnie to wygląda, w sumie nie wiem czy nie tak jak mam teraz :D

Opublikowano

Dla moich potrzeb tak jest ok, druga sprawa, że czesto moje auto pożycza ojciec i podejrzewam, że większej gleby mógł by nie ogarnąć....już na obecny zestawie przy cofaniu ostatnio skrzywił mi jeden z dwóch wydechów końcowych bo myślał, że przejdzie nad krawężnikiem. Po za tym w b5 miałem ostro skręcony gwint i o ile auto prezentowało się mega i jazda po cywilizowanej drodze była ok to wyjeżdżając na prowincję już była lipa.

• 3 lata później...
Opublikowano

Odkopie temat. Panowie wypowie się któryś z użytkowników Koni STR po większym przebiegu? Jak oceniacie te amortyzatory? Wytrzymują trochę czy to jednak sieczka i dokładać do Bilsteina B8? Poradzą sobie z obniżeniem rzędu -40?