MarcinK_WZ Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Witajcie, Mam pytanie czy spotkał się ktoś z następującą sytuacją: Pacjent to 3,2 FSI Quattro sedan AUK z końca 2006 1) zapaliła się kontrolka EPC 2) diagnostyka Gutmannem pokazała czujnik położenia pedału sprzęgła 3) wymienione zostały dwa czujniki - niebieski na dole i biały na górze, obok czujnika świateł stopu 4) po skasowaniu błędów kontrolka EPC zgasła na około 10 minut 5) obecnie gaśnie w na wciśniętym pedale, a na puszczonym pali się 6) brak innych błędów 7) brak jakichkolwiek objawów niesprawności silnika, obroty nie falują, silnik ma moc, przyśpiesza, spalanie jest w normie Ma ktoś pomysł co to może być lub przerabiał podobny temat? Z góry dzięki za pomoc. M
alfar Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Sprawdź jeszcze przepustnicę, to też może być przyczyną świecenia się EPC, EPC pokazuje inaczej a przepustnica inaczej Spróbuj jeszcze zrobić adaptację przepustnicy. Lub Poczytaj tutaj może coś cię naprowadzi: http://www.audizine.com/forum/showthread.php/501436-EPC-light-Throttle-body Edytowane 26 Stycznia 2015 przez alfar
MarcinK_WZ Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Opublikowano 10 Lutego 2015 Sprawdź jeszcze przepustnicę, to też może być przyczyną świecenia się EPC, EPC pokazuje inaczej a przepustnica inaczej Spróbuj jeszcze zrobić adaptację przepustnicy. Lub Poczytaj tutaj może coś cię naprowadzi: http://www.audizine.com/forum/showthread.php/501436-EPC-light-Throttle-body Dzięki za pomoc i pomysły kolego, ale temat okazał się bardziej banalny niż się wydawało Otóż wymieniony czujnik sprzęgła był uszkodzony... Założyłem drugi, skasowałem błędy i "Potwór" znów zdrów Pozdrawiam M 1
alfar Opublikowano 12 Lutego 2015 Opublikowano 12 Lutego 2015 Cieszę się, że się udało i auto jeździ bez problemu
Rekomendowane odpowiedzi