Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kontrolka świec żarowych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to mój pierwszy diesel wiec powoli wszystko ogarniam, ostatnio oglądając filmiki jak odpalają na mrozach zauważyłem, że u mnie kontrolka od świec żarowych nie świeci tak długo jak u innych. Nagrałem film może wiecie czemu?

Ps. Sory za te dźwięki na filmiku to z telefonu.

Opublikowano

Na pewno? wszyscy mi mówia ze u nich dluzej sie swieci...

Opublikowano

masz silnik rozgrzany nie typowo zimny, więc i szybciej gasną

Opublikowano

Tak samo jest nawet po całej nocy. Moge nagrac filmik jeszcze raz po nocy, bedzie to samo.

Opublikowano

To poczekaj jak na dworze będzie -25 st.C, wtedy będzie świecić dużo dłużej :decayed:

Przy zerze stopni i dobrym motorze świece są praktycznie niepotrzebne , ich załączanie jest podyktowane bardziej ekologią niż faktyczną potrzebą ułatwienia rozruchu :naughty:

Opublikowano

Czyli jest wszystko spoko? Bardzo mnie to cieszy. Auto pali bez problemu po wymianie aku :)

bo wczesniej mialem tragiczny aku i nawet przy tankowaniu 5 min na cpn nie odpalal, gosciu pewnie wymienil na jakis stary aku przed sprzedaza :)

A wiecie moze co moze byc zepsute ze kontrolka od spryskiwaczy mi sie non stop zapala ... doleje troche to przestanie, mija pare dni ja moze raz psikne i znow sie zapala...

miał ktoś tak z tą kontrolka?

Opublikowano

Dobrze gadają... ja pół zimy przejezdzilem aż dopiero przy -20 zacząłem się zastanawiać czemu ciężko odpala!? 4 czyli wszystkie świece były spalone :-)

Płyn przypadkiem gdzieś nie spierdziela?

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Hmmmm wydaje mi sie ze nie , nie mam osłony silnika a pod autem nigdy mokro nie jest.