Bednar1991 Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Witam. Mój problem polega na tym, że przy lekkim hamowaniu czuć bicie kierownicy. Byłem sprawdzić stan tarcz i klocków i okazuje się, że są nowe. W czym może tkwić problem?
wesz82 Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Pierwsze co to tarcze trzeba sprawdzić czy nie są krzywe. Możliwe ze są nowe,ale ktoś je nagrzał a potem wjechał w kałuże i stąd się mogły pogiąć.
quadral20004 Opublikowano 5 Lutego 2015 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgadzam sie.ja tak zalatwilem nowe trw
Enduro Grybów Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 No trzeba podjechać do dobrego mechanika, zdejmie kolo na podnosniku założy czujnik obruci i zobaczy ile setek bicia. Moze wystarczy piaste pożądanie wyczyścić.Moglo bys tak ze samochód dlugo stal i tarcze pordzewialy a później nie starly sie równo wtedy pasuje przytoczyć choc najlepiej kupic nowe.
Sebastianb6 Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 Spradź piastę,pod tarczą,podczas wymiany powierzchnia powinna być wyczyszczona na błysk.Jeśli tak jest to pozostaje sprawdzić tarcze.
Rekomendowane odpowiedzi