Maciej CIN Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Witam czy ktoś z kolegów forowiczów zna dobry sposób, aby otworzyć przednią maskę komory silnika Niestety w mojej niuni prawdopodobnie coś się przycieło na zamku i w sposób konwencjonalny nie mogę jej otworzyć. Byłbym strasznie wdzięczny za podpowiedź w tej sprawie!!!
b3rs Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 No chyba trzeba na kanał, osłony silnika out i kombinacje. Ja tak miałem po zrzutce przodu, po złożeniu spadło zabezpieczenie linki otwierania maski i lipa. Zajęło to chyba z godzinkę, bo nie dało się nic wsadzić między osłony rozrządu a chłodnicę (2.5), walczyliśmy drutem. Jak u Ciebie w 1.9 jest więcej miejsca i da się wsadzić łape to szybko pójdzie.
Maciej CIN Opublikowano 7 Października 2008 Autor Opublikowano 7 Października 2008 No tak to jest rozwiązanie!!! Dzięki za podpowiedź b3rs Myślę, że jutro trochę po kombinuję z poziomu kanału.
henias1987 Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 mialem to w swojej slicznotce zrobilem tak wyciagnelem grill trzeba sie troche omeczyc, darade i potem to juz bez problemu pojdzie, w nowszej wersji to sadze ze zasada pozostala ta sama
b3rs Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 Wydaje mi się że w B6 nie da rady. Ale jak nie otworzyłeś możesz spróbować (sześć zatrzasków od góry i po jednym po bokach).
tomajmycha Opublikowano 13 Października 2008 Opublikowano 13 Października 2008 Podzielam zdanie henias1987 jakieś dwa miesiące temu miałem ten sam problem i zrobiłem podobnie. Zdjąłem grill po nie małych trudach i później w związku z tym, że nie miałem nadal dojścia do zamka odkręciłem do maski blokadę otwarcia. 3 śruby.
Maciej CIN Opublikowano 14 Października 2008 Autor Opublikowano 14 Października 2008 No tak!!! Czyli jedyna słuszna droga prowadzi przez grilla. A terez możecie mi powiedziec jak trzymają tę zatrzaski? Gdzie dokładnie się znajdują? W jaki sposób je wyrwac? Czy też ewentualnie należy je podważac?, a może trzeba zrobic sobie jakis mały przyrząd do otwarcia tego diabelstwa, który ułatwiłby cały zabieg.
b3rs Opublikowano 14 Października 2008 Opublikowano 14 Października 2008 Boczne są między 2 i 3 poprzeczką od góry, a górne nad pionowymi "słupkami" , co druga, 6 sztuk. Jakimś hakiem musisz je dociskać w kierunku grilla, znaczy górne w dół a boczne w kierunku znaczka Audi. Nie zadziałał sposób od dołu?
Maciej CIN Opublikowano 15 Października 2008 Autor Opublikowano 15 Października 2008 oooo dzięki kolego. Jak dojrzeje do podjęcia działania w tej sprawie niewątpliwie wykorzystam twoje informacje.[br]Dopisany: 14 Październik 2008, 10:57_________________________________________________Niestety jedyna słuszna droga prowadzi przez.......??? nie grila, a przez dziurę po zdjęciu osłony silnika. Po otwarciu już samej klapy stwierdzam, iż metoda przez grila to zawodna technika i tak na prawdę nie prowdzi do zamka klapy, a do pasa przedniego pojazdu. Poza tym większośc zatrzasków może byc przy tym uszkodzona. Tak więc Panowie w przypadku awaryjnego otwierania należy auto atakowac z poziomu kanału przy wsparciu twardego (mało giętkiego) około 50 cm pręta lekko wygiętego na końcu w hak tak, aby można było nim manipulowac przy łączeniu linki z zamkiem. Trochę manualnych ruchów i klikkk..klapa otawrta. Dziękuję za podpowiedzi w tej sprawie!!! Jak to mówią... co dwie głowy to nie jedna
witek Opublikowano 23 Października 2008 Opublikowano 23 Października 2008 Jak już otworzyłeś to powiedz co było przyczyną zaciętej klapy?
Maciej CIN Opublikowano 24 Października 2008 Autor Opublikowano 24 Października 2008 W moim przypadku przyczyną zaciętej klapy było smoistne wyczepienie się linki przy samym zamku. Linka w tym miejscu jest obudowana pastykową oslonę, która połączona jest z mechanizmem zamka na tzw. zatrzask!!! Brrr.... nie lubie tego slowa. Oto sprawca całego klapowego zamieszania
Rekomendowane odpowiedzi