prikrize Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Witam!! Mam od niedawna a4 b6 2001r 2.0 benzynka i pojawia mi się komunikat Bremse Objawia się to głównie z rana lub jak autko chwilę postoi po odpaleniu zapala się czerwona kontrolka od ręcznego i zółta i pojawia się komunikat: Vorschit! storung bremse (ABS) serviceaufsuchen. po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu błędu nie wyświelat świeci się już tylko zółty znaczek bodajrze od zużycia klocków, po ponownyz zgaszeniu i odpaleniu niema śladu po usterce. znalazłem filmik z dokładnie takim samym problemem jak mój gdzie mogę szukać rozwiązania problemu?? Z góry dzięki za pomoc
nitroo Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zacznij od sprawdzenia poziomu płynu hamulcowego.
Mesiah Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgadza się. Dokładnie to samo dzisiaj przerabiałem w B5. Wystarczyło dolać trochę płynu i jest ok.
prikrize Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Opublikowano 7 Lutego 2015 ok dzięki za podpowiedź jutro zajrzę, powiem szczerze że to mi nie przyszło do głowy upss podstawy się kłaniają;p
fileo Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 A u mnie pomogła zmiana akumulatora. Był na wykończeniu. Pojawiał się komunikat po dłuższym postoju.
prikrize Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Opublikowano 8 Lutego 2015 Poziom płynu w zbiorniczku ponad minimum, ale kolega zauważył że komunikat zapala się dopiero po zapaleniu świateł ma to jakieś znaczenie?? i jak moge sprawdzić czy winny może być akumulator??
nitroo Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 Podejdź do fachowców od aku i sprawdź ładowanie
Ans Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) jeśli masz nie ori xenon może być, masz jakieś chińskie zenony albo co? skok napięciowy wytwarzany przez nieoryginalne przetwornice może to wywołać ponieważ zazwyczaj są za lampą a od strony kierowcy w tym miejscu jest moduł ABS. Sprawdź w taki sposób że zapal najpierw światła potem odpal auto Edytowane 8 Lutego 2015 przez Ans
prikrize Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Opublikowano 8 Lutego 2015 no xenony są nie oryginalne czyli co miałbym zrobić bo na razie niemam kasy na wymianę lamp
Ans Opublikowano 8 Lutego 2015 Opublikowano 8 Lutego 2015 włączaj światła przed odpaleniem auta i tyle, lub spróbuj przetwornice z lampy od strony kierowcy dać gdzieś indziej jak najdalej od modułu ABS ja i tak u siebie zrobiłem tak, że światła włączają mi się od razu z przekręceniem kluczyka i z głowy
prikrize Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Opublikowano 8 Lutego 2015 aha zrobiłem mały teścik i żeczywiście wychodzi na to ze to od świateł a gdzie masz zamątowane przetwornice jak możesz to podeślij zdjęcia i wewntualnie jakbyś mógł podpowiedzieć jak podłączyć światła tak żeby włączały się jak u ciebie;p
Ans Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 ja przełożyłem ją w błotnik, ale lała się na nią woda i wtyk zardzwiał zrobiłem światła automatyczne. Jako że mam MCE w wersji LOW trzeba było sobie poradzić hardware'owo zlutowałem ze sobą bodajże pin 3 i 4 w kostce włącznika świateł, jak będę w domu dokładnie Ci napiszę który praca na 5 minut
prikrize Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Opublikowano 9 Lutego 2015 czyli przetwornicę masz teraz do błotnika przykręconą?? jak możesz to podeślij fotkę
kasiat Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 U mnie komunikat wyskakiwał przy skręcie w prawo ale wystarczyło dolać płynu hamulcowego DOT4 i sprawa załatwiona
Ans Opublikowano 12 Lutego 2015 Opublikowano 12 Lutego 2015 Ok ok, ale tu nie o to chodzi tutaj masz tak jak ja to zrobiłem http://a4-klub.pl/index.php?/topic/176064-all-b6-automatyczne-zapalanie-swiatel-bez-vag-a/?p=2976791 tyle ze nie używałem przewodu, zlutowałem razem pin 3 i 4 przetwornicy zdjęcia teraz nie będę robił bo nie wygląda to atrakcyjnie, wisi sobie na trytytkach przypięta na wierzchu bo i tak nie sieje błędów (miałem to zrobić jakoś ładnie na drugi dzień ale jest już tak prawie 2 lata ) jak tak zrobisz to spokój
suzuki999 Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Panowie, mam ten sam problem.. Dzis założyłem xenony wszystko ładnie świeci tylko te błedy przy pierwszym odpaleniu , nastepne odpalenia - nie wyskakuje. Czyli wynika z tego że przetwornice mam umieścić gdzieś dalej ? bo ja przykręciłem ja pod lampe. Jest tam takie miejsce. Wiec jak to zrobić żeby te komunikaty nie wyskakiwały ?? Denerwujące..
nitroo Opublikowano 7 Października 2015 Opublikowano 7 Października 2015 Spróbuj owinąć przetwornice w folię aluminiową, a najlepiej zrobisz dla swojej pompy ABS, jak wywalisz ten chiński szmelc.
suzuki999 Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) Spróbuj owinąć przetwornice w folię aluminiową, a najlepiej zrobisz dla swojej pompy ABS, jak wywalisz ten chiński szmelc. Nic nie dało.. dalej przy pierwszym starcie mam choinkę.. A wywalać nie będę ponieważ o niebo lepiej widać wszystko w nocy, światła ustawione git więc.. Co proponujecie jeszcze Panowie ? napewno wogóle to jest przez ABS?? Edytowane 9 Października 2015 przez suzuki999
Lasci1 Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 Witam,ja również dzisiaj miałem taki problem ,skręcając w prawo przeważnie za każdym razem zapalała mi sie ta kontrolka ,ale po przeczytaniu porad kolegów na forum zacząłem od najprostszych rzeczy czyli OD DOLANIA PŁYNU HAMULCOWEGO ,gdzie wydawało mi sie ze jest ok.I to w moim przypadku pomogło ,dolałem 0,3l.płynu i jest ok. Pozdrawiam .
karik Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Witam, Audi A4 B6 1.8T BEX Nie wiem czy to komuś pomoże.. OBJAWY: miałem ten sam problem z BREMSE i paliła się kontrolka od ABS w efekcie brak absu, licznik prędkości nie wskazywał aktualnej prędkości, stan licznika stał w miejscu. Po dolaniu płyny hamulcowego i wyczyszczeniu styku na czujniku w zbiorniczku dalej to samo. Przyczyną okazało się zabrudzony styk kostki przy sterowniku abs (przy pompie) - kostka na kilkanaście pinów. Pomógł kontakt spray i sprężone powietrze. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi