Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opony z 2015 r od kiedy w sprzedaży

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może ktoś z branży wypowie się od kiedy w sprzedaży pojawiają się oponki z 15 roku, poluje na Nokiany ale na największym serisie oponiarskim są ciągle z zeszłego roku i rzekomo dopóki ich nie sprzedadzą nie ma szans kupić z tego roku :/

Pozdrawiam

Opublikowano

Zapewne od 2015 roku no ale zanim dotrą z chin statkiem to trochę jeszcze potrwa.

Opublikowano

Zapytaj tutaj: http://www.autokarman.pl/

Prowadzi forumowicz z MB8. W lutym zeszłego roku kupowałem świeże Dunlopy.

Nie polecam motointegratora. Na stronie mieli opony uniroyall z rocznika 2013, po zamówieniu okazywało się że mają rocznik 2012. Pytałem o inne marki, sytuacja taka sama.

Opublikowano

MB8 ?

Opublikowano

Tutaj takiego forumowicza nie ma

Opublikowano

A po Ci opony z 2015 roku?

Przecież 2014 to nowe, na pewno nie zdążyły poleżakować dobrze. W niczym nie będą gorsze od tych z 2015.

A ja do motointergratora nie mam nic. W zeszłym roku kupiłem w sumie 6 opon. Wszystkie rocznik 2014.

Nokiany 15-16 są robione w Rosji.

17 i wyżej w Finlandii z tego co mi wiadomo a potwierdziło się to na moich oponach (brałem 15 i 18).

Opublikowano

17" mam Nokian i made in russia także reguły nie ma,model WR D3 kupione tydzień temu rok dot 0215

Opublikowano

jeśli chcesz letnie opony to kupisz z końca roku 14 i w tym okresie się zakończyła produkcja opon na sezon letni jeśli chcesz kupić zimowe to teraz z początkiem roku wszyscy producenci produkują już opony zimowe i pewnie ok połowy roku skończy się produkcja zimówek i znów letnie.

Więc szukanie letnisz z dotem 15 mija się z celem bo takich opon nie dostanies u żadnego renomowanego producenta.

jeśli chcesz kupić opony to napisz mi PW bo niektóre rozmiary mam w dobrej kasie i wszystkie oponki NOWE z najnowszej produkcji jaka wychodzi.

Opublikowano

parę dni temu kupiłem kpl. dunlop (0315) i kpl. goodyear (0415). Pewnie popularne rozmiary są produkowane conajmniej raz w miesiącu. Jak jeszcze trochę poczekasz to zaczną sprzedawać już opony letnie w sezonie i dopłacisz kasę do kompletu - taka korzyść z opon z 2015.

Opublikowano
  • Autor

dopłacisz kasę do kompletu - taka korzyść z opon z 2015.

Szukam letnich, jak już kupować nowe to faktycznie wolę dopłacić i mieć z dot 15, choć właściwości trakcyjne zapewnę będą takie same jak z końcówki 14 roku ;)

Opublikowano

Szukam letnich, jak już kupować nowe to faktycznie wolę dopłacić i mieć z dot 15

Wstrzymaj się jeszcze ze 2 miesiące, będzie wiekszy wybór. Na razie w magazynach pełno mają 2014

właściwości trakcyjne zapewnę będą takie same

:facepalm:

A nawet gdyby to ty jako normalny zjadacz chleba w życiu tego nie odczyjesz.

Coś takiego tylko przeprowadzają w laboratoriach,albo i nie przeprowadzają bo mija się co z celem.

Opublikowano

Chyba Ty kupujesz opony tak jak się kupuje nowy samochód w salonie czyli z myślą ich późniejszej sprzedaży za kilka lat. Myślę, że w przypadku opon 5zł drożej sprzedasz używaną oponę z DOT 15 niż z końca 2014 :grin:

Opublikowano

Przeważnie sprzedawcy dają taką samą cenę na nowe opony z różnych roczników więc nie dziwię się, że ktoś chce opony z 2015 a nie 2014.

Opublikowano

ja wolałem kupić opony w grudniu z końca 2014 bo znając życie podrożeją na komplecie o około 100 zł... a dla mnie jest to taka sama pełnowartościowa opona ;)

Opublikowano

dokładnie dlatego uważam że trzeba kupować przed sezonem, a czy opona jest z czterdziestego tygodnia 2014 czy pierwszych tygodni 2015 naprawdę nie ma to żadnego znaczenia. Mnie się udało dostać z 2015 ale gdyby były z końca 2014 też bym nie narzekał. 3-4 sezony i będzie trzeba zmienić na nowy komplet