Bartek_88 Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 hej, mam pytanie czy jest możliwość zmiany lektora niemieckiego na angielski w rns-e. Dokładnie chodzi mi o lektora przy wybieraniu nr za pomocą kierownicy.
junior555 Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 kodowanie BT 00xxx?x: JĘZYK (OBSŁUGA GŁOSOWA)0 - Obsługa głosowa wyłączona lub sterowana przy pomocy zewnętrznego sprzętu (np. RNS-E)1 - niemiecki2 - angielski (UK)3 - francuski4 - włoski5 - hiszpański7 - angielski (US)9 - obsługa głosowa wyłączona
Slawek Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Jest taka możliwość, tylko że nie w RNS-E, a w module bluetooth. Trzeba zmienić to w kodowaniu: 00?xxxx: FUNKCJE0 - podstawowe (dla RNS-E Basic/Radia)1 - komfort (dla RNS-E High/RNS-E Low)00x?xxx: KIEROWNICA0 - bez multifunkcji lub starszy typ kierownicy (przyciski bez rolek)1 - multifunkcja (przyciski z rolkami)00xx?xx: URZĄDZENIA WSPÓŁPRACUJĄCE1 - diagnostyka przez CAN2 - kierownica wielofunkcyjna, diagnostyka przez CAN3 - RNS-E, diagnostyka przez CAN4 - kierownica wielofunkcyjna, RNS-E, diagnostyka przez CAN5 - diagnostyka przez K-line6 - kierownica wielofunkcyjna, dianogstyka przez K-line7 - RNS-E, diagnostyka przez K-line8 - kierownica wielofunkcyjna, RNS-E, diagnostyka przez K-line00xxx?x: JĘZYK (OBSŁUGA GŁOSOWA)0 - Obsługa głosowa wyłączona lub sterowana przy pomocy zewnętrznego sprzętu (np. RNS-E)1 - niemiecki2 - angielski (UK)3 - francuski4 - włoski5 - hiszpański7 - angielski (US)9 - obsługa głosowa wyłączona00xxxx?: JĘZYK (WYŚWIETLACZ)0 - bez informacji na wyświetlaczu1 - niemiecki2 - angielski (UK)3 - francuski4 - włoski5 - hiszpański7 - angielski (US) Kolega mnie wyprzedził Edytowane 9 Lutego 2015 przez Slawek
Bartek_88 Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Opublikowano 10 Lutego 2015 wielkie dzięki za pomoc znalazłem jeszcze temat o SDS i bede próbował wyrezać
Rekomendowane odpowiedzi