Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[A4 1.8 ADR 1995r.] Jakie odpowiednie wartości w Adaptacji ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jakie powinny być wartości w moim sterowniku

Control Module Part Number: 8D0 907 557 C

Component and/or Version: 1,8L R4/5V MOTR HS D07

Software Coding: 04001

Work Shop Code: WSC 00000

w

01 - Silnik

10 - Adaptacja

w kanałach od 01 do 10

bo coś mi tam nie pasuje, jeszcze przed kupnem interfejsu pojechałem do mechanika w celu usunięcia inspekcji In2

Motał się z tym dość długo i teraz na każdym kanale od 01 do 10 mam ustawioną wartość 128.

Pewnie nie wiedział który kanał jest odpowiedzialny za inspekcję i zapisywał aż w końcu trafił :(:

Czy mógłby ktoś z takim samym motorem i sterownikiem odczytać u siebie te wartości na kanałach od 01 do 10 i mi podać?

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

jak tylko się wyrobię to postaram się to zrobić dzisiaj wieczorem.

Opublikowano

Dzięki Kaziu :D

Nie musisz się za bardzo spieszyć, potrzebuję to na sobotę bo jadę do garażu wymienić odpowietrzenie silnika i przy okazji poustawiam sobie te wszystkie wartości.

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

zobaczymy tylko chciałbym podkreślić, że np. jak się sczytuje wartości z bloków to na ogół wskazuję one coś zupełnie innego niż w podpisie okienka. Mam nadzieję, że w adaptacji wszystkie są dobrze opisane i będziemy mieli takie same.

Opublikowano

Racja maciekg!

Coś mi się pomyliło. Ostatnio przeglądałem wartości adaptacji w silniku i zaciekawiło mnie dlaczego na tych kanałach mam wartość 128, a mechanik dość długo się motał ze skasowaniem inspekcji i myślałem, że to on coś namieszał. Może jakbyś miał chwilke czasu sprawdziłbyś jak to wygląda u ciebie?

Kanały od 01 do 10 w

01 Silnik

10 Adaptacja

oraz od 01 do 10 w

17 - Instruments

Adaptation - 10

Opublikowano
Racja maciekg!

Coś mi się pomyliło. Ostatnio przeglądałem wartości adaptacji w silniku i zaciekawiło mnie dlaczego na tych kanałach mam wartość 128, a mechanik dość długo się motał ze skasowaniem inspekcji i myślałem, że to on coś namieszał. Może jakbyś miał chwilke czasu sprawdziłbyś jak to wygląda u ciebie?

Kanały od 01 do 10 w

01 Silnik

10 Adaptacja

oraz od 01 do 10 w

17 - Instruments

Adaptation - 10

Uwierz mi. Adaptację w silniku zrobisz tylko na kanałach 00 i 98.

Na 00 kasuje wartości wyuczone, a na 98 adaptuje przepustnicę.

Reszty sie nie rusza, bo to są odczyty parametrów bieżących podczas pracy silnika.

Poczytaj jeszcze trochę o wszystkim w temacie, a potem zacznij bawić się VAG-iem, bo jak narobisz zamieszania, to może sporo kosztować doprowadzenie tego do ładu.

A w 1998 roku, to inspekcje z licznika się kasuje. ;)

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano
potrzebuję to na sobotę

kurcze przepraszam ale zapomniałem na śmierć... . Sesja się zaczęła i muszę pchnąć analizę bo pobiłem się z wykładowcą :<

Siedzę teraz cały czas nad książkami.... .

Opublikowano
potrzebuję to na sobotę

kurcze przepraszam ale zapomniałem na śmierć... . Sesja się zaczęła i muszę pchnąć analizę bo pobiłem się z wykładowcą :<

Siedzę teraz cały czas nad książkami.... .

Nic nie szkodzi Kaziu, rozumiem ;)

Jak bedziesz miał czas to proszę zerknij tam i się odedzwij.

Mam jeszcze jedno pytanie?

Wiesz jak sprawdzić dawkę paliwa, ewentualnie jaka wartość powinna być w naszym 1.8 i na jakim kanale?

Opublikowano

Hej. Mam tez takie autko z silnikiem ADR

Zegary mam bez FIS z 2 malymi budzikami

Jak chcesz to ci posprawdzam wszystkieknały w ECU i zegarach

Pisz na PW