jarko Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Mam taki problem. Posiadam auto, którego chciałbym się pozbyć, ale nie całego. Chciałbym sobie zostawić silnik, koła i takie tam pierdoły. Tylko że nie wiem co zrobić z reszta autka... Samochód jest zarejstrowany i ubezpieczony - OC mam opłacone do lipca 2009 i tu pewnie też jakis zwrocik chciałbym uzyskać. Czy wie ktoś może jak wyglądają procedury z wyrejstrowaniem :?: A może jakiś inny sposób żeby pozbyć się dowodu rejestracyjnego :?: Co radzicie :?:
rysiu Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Więc tak, silnik, koła i to, co Ci tam potrzebne schowaj w jakieś dobrej dziupli. Resztę badziewia zostaw głęboko w lesie (ale nie takiego w najbliższej okolicy). Potem zadzwoń na policję i powiedz, że Cię napadli i porwali auto. Z powodu nie odnaleziania sprawców sprawę umorzą, a Ty będziesz miał powód do zarejestrowania. Albo sprzedać na allegro za 1zł. [br]Dopisany: 08 Październik 2008, 01:38_________________________________________________Albo zostawić na przejeździe kolejowym, może pociąg nie zdąży wyhamować? Pomysły biorę z innych forów
Pietro3 Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 Więc tak, silnik, koła i to, co Ci tam potrzebne schowaj w jakieś dobrej dziupli. Resztę badziewia zostaw głęboko w lesie (ale nie takiego w najbliższej okolicy). Potem zadzwoń na policję i powiedz, że Cię napadli i porwali auto. Z powodu nie odnaleziania sprawców sprawę umorzą, a Ty będziesz miał powód do zarejestrowania. Albo sprzedać na allegro za 1zł. [br]Dopisany: 08 Październik 2008, 01:38_________________________________________________Albo zostawić na przejeździe kolejowym, może pociąg nie zdąży wyhamować? Pomysły biorę z innych forów Nie no kolego nie dawaj takich propozycji bo jak go drapną to nie będzie miał miło. Z tego co wiem to jak byś chciał wyrejestrować auto to chyba będziesz musiał jeszcze za to płacić lecz najlepiej zapytaj sie w wydziale komunikacji.
jarko Opublikowano 8 Października 2008 Autor Opublikowano 8 Października 2008 Więc tak, silnik, koła i to, co Ci tam potrzebne schowaj w jakieś dobrej dziupli. Resztę badziewia zostaw głęboko w lesie (ale nie takiego w najbliższej okolicy). Potem zadzwoń na policję i powiedz, że Cię napadli i porwali auto. Z powodu nie odnaleziania sprawców sprawę umorzą, a Ty będziesz miał powód do zarejestrowania. Albo sprzedać na allegro za 1zł. [br]Dopisany: 08 Październik 2008, 01:38_________________________________________________Albo zostawić na przejeździe kolejowym, może pociąg nie zdąży wyhamować? Pomysły biorę z innych forów Pomysły ale raczej to ostateczność Z tego co wiem to jak byś chciał wyrejestrować auto to chyba będziesz musiał jeszcze za to płacić lecz najlepiej zapytaj sie w wydziale komunikacji. Właśnie o to chodzi że się płaci, a szczególnie jak nie ma silnika - a ja nie mam zamiaru robić komuś tego typu prezentów... Kiedyś wiem że można było umówić sie z kimś na sprzedaż auta, tzn. spisywało się umowę, ja wyrejstrowuje, a ta druga osoba juz nie rejestruje i autko znika. Ale podobno juz są jakieś z tym problemy. Wie ktoś coś :?:
letallec Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 Sprzedaj na allegro za 1PLN. Opisz aukcje najlepiej jak umiesz i zgodnie z prawdą. Spiszesz umowe i problem z głowy
Hołk Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 Wycinasz tabliczkę z nr, jedziesz na złom gdzie wydają zaświadczenia o złomowaniu auta, płacisz od 200-500zł ( nie każdy na to idzie) i dostajesz świstek że zezłomowałeś auto, idziesz do wydziału komunikacji i pozbywasz się kłopotu.Tak jest u mnie w okolicy ale to zależy na jakiego gościa trafisz, oni wolą kompletne auta bo jeszcze coś z nich wyciągną. Jedyna wada to że musisz jeszcze do interesu dopłacić.
bolsblu Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Sprzedaj auto na allegro. Ostatnio miałem bliskie spotkanie z drzewem swoim vivaro (przeżycia kosmiczne) Auto wystawiłem na allegro, dowód rejestracyjny dostał nowy właściciel (może się przydać do innego vivaro bo mój był złamany na pół ). Byłem u ubezpieczyciela z umową k/s i rozwiązałem umowę ubezpieczenia, jeszcze urząd został......ale w sumie w urzędzie to nie wiem co mam załatwić bo auta przecież nie mam już, chyba trzeba przedstawić umowę kupna sprzedaży z tego co pamiętam.
domelq Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Proponuję je sprzedać za symboliczną 1 PLN
Rekomendowane odpowiedzi