Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRE] 2,0 tdi A4 Avant BRE by Dynosoft 242,5KM/461Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

obudowane i od jednej strony jest łożyskowane. :) :) :)

Opublikowano

Co do silnika to mam inny pomysł - chcę zrobić to co jest w BKD albo w ARL - wypierdzielić wałki, założyć pompę oleju na łańcuszek od BKD, smok oleju od AWX/AVF, a na swój wał założyć w miejsce kółka wahliwego zwykłe kółko napędzające pompę oleju od BKD. Wszystko powinno pasować P&P po pomiarach i porównaniach jakie robiłem. Jak to nie wyda to zamontuje "słupek" z BKD ze smokiem pompy oleju od AWX i miską oleju AWX ;)

podziwiam i czekam z niecierpliwoscia na relacje foto .... :wink4:

Opublikowano

Witku, to jest oczywiste że z 1,9 nie uzyska się takiej mocy. Ja szacuję że przy super egzemplarzu max 205Ps

Hmm przy zmianie IC, wtrusków i turba np na BRD to 205 to można chyba osiągnąć z palcem w nosie... I to w granicach bezpieczeństwa...

Opublikowano

Hmm przy zmianie IC, wtrusków i turba np na BRD to 205 to można chyba osiągnąć z palcem w nosie... I to w granicach bezpieczeństwa...

Sprawdzone - 200 KM to taka sensowna granica przy takim setupie. Każdy kolejny kuń to albo parowóz, albo przekroczenie granicy rozsądku w doładowaniu. :gwizdanie:

http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ajm_koncepcja_na_dlubniecie_parcha-t38351.0.html

Opublikowano

co do tych IC... to obecnie w B8 jest montowany centralnie i tak na oko wymiarami jest zbliżony do tego ze zdjęć Patrox'a czy ktoś może cos więcej wie na temat wydajności lub wymiarów tych z B8

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

co do tych IC... to obecnie w B8 jest montowany centralnie i tak na oko wymiarami jest zbliżony do tego ze zdjęć Patrox'a czy ktoś może cos więcej wie na temat wydajności lub wymiarów tych z B8

Ten z B8 ma plastikowe boki i jest dużo cienszy. Faktem jest że daje bardziej rade niż od B7 ale bez rewelacji.[br]Dopisany: 30 Grudzień 2008, 08:04_________________________________________________Po długim czasie postanowilismy w moim aucie załozyć jako pierwsi w Polsce chyba duże turbo w B7. W porównaniu do B6 lub passata łapa silnika jest inna i ciężko zamontować tam cokolwiek. Dodatkowo wydech 3 cale i kilka innych patentów. Niestety sterownik EDC16 nie jest tak fajnym komputerem jak poczciwe EDC15 i ma dużo mniejsze możliwości do tuningu. Efekt wstępny, z czesem bedziemy robic korekty. Momment obrotowy ustawiliśmy specjalnie na takim poziomie na moja odpowiedzialność na testy. Na bieżąco będę informował o jakis awariach lub uślizgnięciach. Auto w porównaniu do poprzedniego setupu ciagnie dużo szybciej i prawie do 5000tyś.

patroxbigturbo.th.jpg

Opublikowano

wydawalo mi sie ze cos tu pisalem ale zniklo .. :mysli: :mysli:

Opublikowano
:shocked: :shocked: :shocked: 242 PS? poraz kolejny trzeba pogratulowac :hi: ale niedlugo to juz chyba nie bedzie sie dalo ruszyc z miejsca tym FWD :gwizdanie:
Opublikowano

Wynik bardzo ładny a szczególnie dól bardzo ładnie wyszedł 300Nm przy 2 tyś i około 400Nm przy 2,2tyś obrotów. Jakie to turbo GT2256?? Czy pod turbo był robiony specjalny kolektor?? Co z IC został dalej ten co poprzednio??