nike166 Opublikowano 12 Lutego 2015 Opublikowano 12 Lutego 2015 Witam, Panowie czy wiecie jak powinna być rezystencja czujnika temperatury przy rozgrzanym silniku do 90 C ? Czujnik mam niebieski na 4 piny. Na czujniku są oznaczone tak: A C B D Miernik poszedł w ruch i wyszło tak : AB 138 omów, CD 308 omów. Pomożecie mi ocenić te wartości bo elektryk ze mnie żaden
nike166 Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Opublikowano 15 Lutego 2015 Czyli jak miałem na 1 i 3 pinie 138 rezystencji to coś nie tak ?
POWER-KRIS Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) To zależy, jeżeli pomiar robiłeś w gotujacym się czajniku to ok.[emoji12] Edytowane 15 Lutego 2015 przez POWER-KRIS
misiek95 Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Powiedzcie Panowie czy ten czujnik może się zepsuć w ten sposób ze na liczniku temperatura czasami z 90 stopni spada np. na 70, później wraca, później znowu spada itd? Bo wymieniłem termostat już z tego powodu i nic sie nie zmieniło I teraz nie bardzo wiem czy wymieniać znowu termostat czy może ten czujnik
POWER-KRIS Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Może tak być.Chociaż może to być spowodowane luźna wtyczką lub przetartymi przewodami.Jak coś to kupuj czujnik ori aso żadnych zamienników bo lipne są.
misiek95 Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 No właśnie teraz mam włożony zamiennik, po kupnie auta zmieniałem ale ponad rok było wszystko dobrze Widze po tej tabelce że większa rezystancja może robić takie cyrki... jak będę miał chwile to sprawdze czy wszystko okej z tą wtyczką.
nike166 Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 U mnie są przetarte kable od wtyczki przy samej wtyczce także nawet nie ma dostępu żeby je poprawić bo one są w takich zaglebieniach bym musiał wtyczke całą wymieniać , myślicie że to ma wpływ na pracę czujnika ? ze starości izolacja sie pokruszyla i kable przy wejściu we wtyczke są bez izolacji
POWER-KRIS Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Jak kabel sniedzieje to zmienia rezystancje a to zmienia parametry odczytu czujników rezystancyjnych.
nike166 Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 Dzięki już teraz wszystko jasne
Rekomendowane odpowiedzi