audinil Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 Witam mam takie pytanko czy ktoś zakładał blow off do silnika TDI
rafal9119 Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 dieslu ZWIĘKSZA turbodziurę bo turbina musi z powrotem napompować upuszczone ciśnienie, które normalnie ma od zaraz.. ale niech ktoś sie inny wypowie
eaglent Opublikowano 18 Lutego 2015 Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Zapewne mało osób bo dizlu BOV się z celem mija, zwiększa turbodziurę między innymi.EDIT@ Kolega wyżej mnie ubiegł, jak chcesz bajer dźwiękowy to okej, ale zamiast polepszyć jak w turbo benzynie tak pogorszą sprawę w dizlu. Edytowane 18 Lutego 2015 przez eaglent
MASA81 Opublikowano 21 Lutego 2015 Opublikowano 21 Lutego 2015 Blow offa zakłada się w samochodach z przepustnicą upuszcza nadmiar ciśnienia gdy przepustnica się zamyka w dieslu nie ma to żadnego zastosowania a wręcz przeciwnie tak jak koledzy wyżej napisali.
Bartollo Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Główny powód aby nie zakładać Blowoff'a to podali koledzy wyżej,ja dodam od siebie ze w dieslu jest małe doładowanie i zamiast fajnego swistu upuszczanego powietrza jak w Turbo benzynie jest ciche syknięcie jak bąk z tyłka
Rekomendowane odpowiedzi