delll Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Witam Po skanie mam poniższy błąd. Kasowanie nic nie daje, bo powraca on po kilku dniach 5462 - Starter Control; Returned Message: 50 Short to Ground P3053 00 [096] - Short to Plus Freeze Frame: Fault Status: 00000001 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 2 Mileage: 207154 km Date: 2015.02.16 Time: 12:52:08 To co udało mi się znaleźć to Sterowanie rozrusznika; komunikat zwrotny zacisku 50 zwarcie z masą / przerwa Dolna wartość skrajna przekroczona Jednak żadnych problemów z odpalaniem nie mam.
QaDo Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zbyt duże opory czyt. zbyt niska masa. Zacząłbym od profilaktycznego czyszczenia przy wiązce rozrusznika. Myślę, że powinno rozwiązac proble, który tak naprawdę dopiero może powstać
ryger Opublikowano 14 Lipca 2015 Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam, rozwiązałeś problem, bo mam to samo. Wyczyściłem wszystkie połączenia masowe, główny Plus/mase rozrusznika/akumulatora i dalej to samo. Problemu z rozruchem nie mam.
radar17 Opublikowano 13 Lipca 2016 Opublikowano 13 Lipca 2016 Witam mam ten sam bład. ktos cos wie?? Witam mam ten sam bład. ktos cos wie?? jestem juz coraz blizej usuniecia tego bledu. doszedlem ze kabel zwrotny z rozrusznika wchodzi do sterownika silnika i jest to kabelek czerwony z czarnym paskiem. i tam mam napiecie zwrotne w czasie krecenia rozrusznika. wydaje sie ze kolega co pisal o upalonej sciezce w sterowniku ma racje
Rekomendowane odpowiedzi