slepy Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Paweł, chodzi mi czy mają na szybie magiczny symbol D2S jaki ja posiadam w Depo. Nie ma się z czego śmiać. Naprawdę myślisz że to Ci uratuje dooope :gwizdanie:, jak trafisz na służbiste to Ci nic nie pomożę , ale rzadko się to zdarza z tych fotek nie odczyta się oznaczenia, musiałby poprosić o dokładniejsze foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orpheus Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Nie chodzi mi w tym momencie o d*pę, tylko o to że we wtorek ostatecznie zabrałem się do roboty i zmontowałem graty które zalegały na półce z pół roku - lampy Depo, żarniki Philipsa D4S i przetwornice Koito i mam piękną linię światło cień, zero oślepiania itd. Na forum już wielokrotnie pisano że soczewka do H7 RÓŻNI SIĘ od soczewki do D2S i chciałbym się dowiedzieć jaką soczewkę ma rzeczony TYC. A jeśli chodzi o suki to mój brachol u nich pracuje więc mam ich gdzieś, a poza granicę powiatu wyjeżdżam może raz w roku na urlop. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slepy Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 no to jest inna gadka Ja mam D2S na lampie, i linia świecenia na zwykłej żarówce robi miazgę, a co dopiero xenon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orpheus Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Rozumiem że masz lampki Depo a nie TYC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slepy Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Depo, Depo, jak je kupowałem, to nie wiedziałem że jest taka firma jak TYC , nie miałem z nimi styczności także nie mogę się wypowiedzieć na ich temat, natomiast DEPO, jak najbardziej polecam, śmigam już ponad rok i jest spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orpheus Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Kiedyś ktoś na forum mocno narzekał na TYC, a skoro Depo kosztuje tyle samo i jest sprawdzone przez wielu z nas, to chyba nie ma sensu kupować kredensu jak śpiewał Kazik . Parę dni temu znalazłem na forum elektroda.pl takiego oto posta wysłanego przez użytkownika "czorny27-" "11 Lis 2009 00:36 bixenon(D2S)w lampach h4 golf mk3 witam!! Jestem tutaj nowy i wybaczcie to jak w zlym dziale pisze postaale potrzebuje Waszej pomocy!!!!! chce zalozyc bi xenon w lampach h4 w golfie 3 mam przetwornice od zestawu hid na H7 dokupione mam do tego adaptery na zarnik D2S mam kilka pytan w zwiazku z montazem -w soczewce bi jest elektromagnes sterujacy przeslona jak sie dlugi wlaczy leca do niego 2 kabelki gdzie je nalezy podpiac w instalacje serujna zeby przeslona soczewki odpalala po wlaczeniu dlugich???????? -co zrobic zeby po wlaczeniu swiatel drogowych mijania nie gasly slyszlem o jakiejs diodzie oporowej ale nie wiem co i jak ?? z góry dziekuje za wszelki odpowiedzi:D (pisownia oryginalna). Ja bym mu te kabelki podpiął pod hu...... a "diodę oporową" - ... lepiej nie mówić :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slepy Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 wolałby wrzucić HIDa w miejsce długich, i spokój, a BiX jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orpheus Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Golf jak to golf, chociaż swoją drogą fajne auto jeśli nie ulepszany za mocno (mój staruszek ma i chwali), ale najgorsze że np. u mnie po mieście jeżdżą kilkuletnie auta niezłej klasy typu 406 czy inna vectra, i walą na niebiesko chińskim xenonem za 150 zł komplet z tych swoich fabrycznych H7 . Masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redaudi Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Po zmianie lamp na zespolone, gdy włączam światła drogowe one nie zawsze zaskakują (raz świecą albo kilka razy po naciśnięciu wajchy a potem nie włączają się wcale) wcześniej miałem lampy valeo i nie było tego problemu. z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orpheus Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Poruszaj kablami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YATES Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Chcę kupić nowe lampy Depo - może ktoś w ostatnim czasie kupował i jest w 100% zadowolony z towaru. Polecicie jakiegoś uczciwego sprzedawcę z allegro lamp zespolonych DEPO do B5 po II lifcie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orpheus Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Ja brałem u tego gościa: http://www.allegro.pl/item1011774506_audi_a4_99_00_h7_h7_reflektor_lampa_soczewka.html i mogę z czystym sumieniem polecić. Lampki oczywiście mają soczewkę do D2S, ładną linię odcięcia tyle że na samej górze jest małe niebieskie przebarwienie ale z tego co wiem to chyba wszystkie Depo tak mają, swoją drogą to soczewka więc to chyba normalne zjawisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redaudi Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Po zmianie lamp na zespolone, gdy włączam światła drogowe one nie zawsze zaskakują (raz świecą albo kilka razy po naciśnięciu wajchy a potem nie włączają się wcale) wcześniej miałem lampy valeo i nie było tego problemu. z góry dziękuje za pomoc. Poruszaj kablami próbowałem już z kablami i dalej to samo czy miał ktoś podobny problem lub wie jak go rozwiązać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orpheus Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Hmm, dziwna sprawa. Czy wcześniej miałeś zwykłe lampy Valeo na H4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redaudi Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Hmm, dziwna sprawa. Czy wcześniej miałeś zwykłe lampy Valeo na H4? tak miałem zwykłe lampy Valeo na H4 i teraz jak je zmieniłem to drogowe raz mi świecą a raz nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orpheus Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 A czy przekładałeś kabel przy dźwigni zmiany świateł z krótkich na długie tak żeby krótkie nie gasły jak dasz długie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redaudi Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 A czy przekładałeś kabel przy dźwigni zmiany świateł z krótkich na długie tak żeby krótkie nie gasły jak dasz długie? tak przełożyłem ten kabel w kostce, i krótkie nie gasną mi jak włączam do nich długie tylko właśnie te długie nie zawsze się włączają. Np. jest tak że gdy mam włączone mijania i włączam długie świecą a po trzech czterech próbach włączania wajchą one potem nie reagują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orpheus Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Może wina tkwi właśnie w przełączniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redaudi Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Może wina tkwi właśnie w przełączniku? znalazlem na forum jak rozebrać ten przełącznik i przeczyściłem w nim styki ale to mi nic nie pomogło, cały czas mam ten problem (podpiołem stare lampy pod wtyczki i światło się załącza normalnie za każdym razem). a czy może być tak że one mają większy pobór prądu i te styki sie nagrzewaja i mi się nie załącza światło drogowe. A może trzeba jakiś dodatkowy przekażnik do świateł założyć jeśli tak to gdzie i pod co podłączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orpheus Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Dziwne, u mnie jest wszystko OK... W sumie przez przełącznik idzie raki sam prąd - do długich bo prąd do krótkich masz teraz bezpośrednio, wajcha zmiany świateł go nie wyłącza. A może żarówki Ci nie kontaktują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi