cygaro Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 16542 - Oxygen (Lambda) Sensor B2 S2: Signal too High P0158 - 001 - Upper Limit Exceeded
Robero321 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Nie właściwy sygnał drugiej sondy (diagnostycznej ) po stronie kierowcy. Kombinowane coś było z katalizatorami ?
cygaro Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Opublikowano 22 Lutego 2015 Nie właściwy sygnał drugiej sondy (diagnostycznej ) po stronie kierowcy. Kombinowane coś było z katalizatorami ? wyskoczył mi błąd bo przetarłem przy zjeździe z krawężnika podpiołem pod vaga i wyskoczył błąd usunąłem i po dwóch dniach przy dynamicznej jeździe znowu wyskoczył usunąłem i nie ma --- może jakiś kabel się przecioł ? w czwartek ogarne sobie kanał to zerknę
Robero321 Opublikowano 22 Lutego 2015 Opublikowano 22 Lutego 2015 Szukaj przy sądzie lub przy kacie jeśli kat dostał to możliwe że się pourywał w środku i dlatego daje taki sygnał. Najlepiej jak byś zrobił pełną diagnostykę sond i katalizatorów. Są do tego odpowiednie procedury na Vagu. Kilka naście minut i masz pewność czy katy są ok jeśli nie to jak najszybciej je usuń zanim skończy Ci się silnik bo od katów często wysadza głowice lub blok silnika a wtedy naprawa w grube tysiące idzie
cygaro Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Opublikowano 23 Lutego 2015 Szukaj przy sądzie lub przy kacie jeśli kat dostał to możliwe że się pourywał w środku i dlatego daje taki sygnał. Najlepiej jak byś zrobił pełną diagnostykę sond i katalizatorów. Są do tego odpowiednie procedury na Vagu. Kilka naście minut i masz pewność czy katy są ok jeśli nie to jak najszybciej je usuń zanim skończy Ci się silnik bo od katów często wysadza głowice lub blok silnika a wtedy naprawa w grube tysiące idzie zrobiłem już pełną diagnostykę sond jest ok ale katalizatory nie wiem jak to ogarnąć vagiem gdzie to jest
Robero321 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Tu masz link trzeba zrobić zgodnie z opisem czyli zaczynając od sond http://www.vagclub.pl/viewtopic.php?f=142&t=1946
Rekomendowane odpowiedzi