kamilola Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Opublikowano 2 Marca 2015 Kurczaki nawet nie myślałem, że cos takiego może byc. Dla mnie antena to antena jest i już,ale podłączymy,obadamy,posłuchamy. Napiszę po sprawdzeniu jaki będzie efekt.
maciekcie1 Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 Napiszę po sprawdzeniu jaki będzie efekt. Witam, i jak odbierają stacje? Piszę, ponieważ mam podobny dylemat z wyborem radia - jakiś czas temu pozbyłem się nawigacji RNS-E wraz z szybą kierowcy. Zdecydowałem się na dedykowanego do audi a4 chińczyka (pełno bajerów, android, dotykowy ekran, praktycznie nieograniczone możliwości), jednak tragicznie odbierało ono stacje radiowe. Pomimo wielu prób z innymi antenami, wzmacniaczami, separatorami nie przyniosły one zadowalających rezultatów i nawigacje oddałem wraz ze zwrotem pieniędzy. Teraz zastanawiam się nad kupnem Concert III i stąd pytanie, jak będzie współgrało z wbudowanym modułem bluetooth, sterowaniem w kierownicy i wyświetlaniem informacji z radia na wyświetlaczu między zegarami? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
szeryf Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 Wszystko będzie działać, a po zmianie wzmacniacza antenowego na 100% nie będzie problemów z odbiorem radia.
maciekcie1 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Wszystko będzie działać, a po zmianie wzmacniacza antenowego na 100% nie będzie problemów z odbiorem radia. No i niespodzianka... Kupiłem concerta III wymontowanego z audi a4 b7, podłączam u siebie i ...nic. Radio kompletnie nie reaguje, ani na stacyjkę, ani na żadne guziki, a i vcds nie wykrywa go w ogóle. Pomyślałem, że dałem się zrobić w "balona" i gościu wysłał uszkodzone radio, jednak gdy wpiąłem je do podobnego rocznika Audi A3 8P znajomego ( gdyż do niego miałem dostęp), Radyjko odrazu po włączeniu poprosiło jakby nigdy nic kod pin. Po wielu bezskutecznych próbach zdecydowałem się pojechać z tym do dobrego(??) mechanika zajmującego się głównie elektroniką samochodową. Po jego diagnozie, jednoznacznie stwierdził ze to radio nie będzie działać gdyż jest za stare do tego modelu Twierdzi że było ono montowane w rocznikach do 2004 czyli rozumiem, że w b6. Totalnie zgłupiałem, i nie miałem wystarczającej wiedzy aby móc udowadniać swoją rację. Stąd pytanie do Was, czy to możliwe? Jakie radia były w takim razie montowane w końcówce produkcji B7, prócz RNS-E?? Które numery na obudowie radia mówią nam o roku produkcji?
szeryf Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Jakie radio miales wczesniej? Jaki numer ma radio ktore kupiles? Moze jest z a3 tylko ma zmieniony panel? Tak czy inaczej radio recznie powinno sie wlaczac. Pamietaj ze Concert musi miec staly plus na 15 i 16 pinie.
maciekcie1 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Opublikowano 15 Sierpnia 2015 (edytowane) Jakie radio miales wczesniej? Jaki numer ma radio ktore kupiles? Moze jest z a3 tylko ma zmieniony panel? Tak czy inaczej radio recznie powinno sie wlaczac. Pamietaj ze Concert musi miec staly plus na 15 i 16 pinie. Kilka postów wyżej pisałem - Na poczatku było RNS-E ale ukradli, pózniej chwile miałem chińczyka na androidzie, a teraz chciałem włożyć concerta. Jutro sprawdzę jak z tym zasilaniem na 15 i 16 pinie. A jakie powinny być napięcia na przewodach CanL i CanH ? Jeśli chodzi o numery to jest napisane ze pochodzi z B7, poniżej dorzucam zdjęcia Edytowane 15 Sierpnia 2015 przez maciekcie1
szeryf Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Opublikowano 16 Sierpnia 2015 Jak miałeś rns to nie masz zasilania na pinie 16. Poza tym trzeba przełożyć pin K-line, było o tym wiele razy na forum, wystarczy poszukać
maciekcie1 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 (edytowane) Jak miałeś rns to nie masz zasilania na pinie 16. Poza tym trzeba przełożyć pin K-line, było o tym wiele razy na forum, wystarczy poszukać Racja szeryf, po tym jak ostatnio napisałeś, że concert potrzebuje stałego napiecia na dwóch pinach, popróbowałem i uruchomiło się! Dziwi mnie, że takich rzeczy nie wiedzieli dwaj elektronicy u których byłem. Pinu K-line narazie nie przekładałem, spróbuje znaleźć wątek, poczytać i dowiedzieć się co daje ta zmiana. Sorki, trochę szukałem, ale pewnie pod złymi hasłami. Jeszcze raz dzięki za pomoc! Pozdrawiam:) Edytowane 17 Sierpnia 2015 przez maciekcie1
kdawid Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Jak miałeś rns to nie masz zasilania na pinie 16. Poza tym trzeba przełożyć pin K-line, było o tym wiele razy na forum, wystarczy poszukać Racja szeryf, po tym jak ostatnio napisałeś, że concert potrzebuje stałego napiecia na dwóch pinach, popróbowałem i uruchomiło się! Dziwi mnie, że takich rzeczy nie wiedzieli dwaj elektronicy u których byłem. Pinu K-line narazie nie przekładałem, spróbuje znaleźć wątek, poczytać i dowiedzieć się co daje ta zmiana. Sorki, trochę szukałem, ale pewnie pod złymi hasłami. Jeszcze raz dzięki za pomoc! Pozdrawiam:) Jak nie przełożysz pinu k to nie zakodujesz radia. Ten pin słuzy do połaczenia radia z programem do kodowania, więc raczej odrazu go przełóż bo będziesz musiał zakodować radio pod swoje wyposażenie.
maciekcie1 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Jak miałeś rns to nie masz zasilania na pinie 16. Poza tym trzeba przełożyć pin K-line, było o tym wiele razy na forum, wystarczy poszukać Racja szeryf, po tym jak ostatnio napisałeś, że concert potrzebuje stałego napiecia na dwóch pinach, popróbowałem i uruchomiło się! Dziwi mnie, że takich rzeczy nie wiedzieli dwaj elektronicy u których byłem. Pinu K-line narazie nie przekładałem, spróbuje znaleźć wątek, poczytać i dowiedzieć się co daje ta zmiana. Sorki, trochę szukałem, ale pewnie pod złymi hasłami. Jeszcze raz dzięki za pomoc! Pozdrawiam:) Jak nie przełożysz pinu k to nie zakodujesz radia. Ten pin słuzy do połaczenia radia z programem do kodowania, więc raczej odrazu go przełóż bo będziesz musiał zakodować radio pod swoje wyposażenie. A co mogę jeszcze zakodować? Z tego co zauważyłem to raczej wszystko mi teraz działa, info na fisie, sterowanie z kierownicy, bluetooth, automatyczne włączanie radia itd...
kdawid Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Jak miałeś rns to nie masz zasilania na pinie 16. Poza tym trzeba przełożyć pin K-line, było o tym wiele razy na forum, wystarczy poszukać Racja szeryf, po tym jak ostatnio napisałeś, że concert potrzebuje stałego napiecia na dwóch pinach, popróbowałem i uruchomiło się! Dziwi mnie, że takich rzeczy nie wiedzieli dwaj elektronicy u których byłem. Pinu K-line narazie nie przekładałem, spróbuje znaleźć wątek, poczytać i dowiedzieć się co daje ta zmiana. Sorki, trochę szukałem, ale pewnie pod złymi hasłami. Jeszcze raz dzięki za pomoc! Pozdrawiam:) Jak nie przełożysz pinu k to nie zakodujesz radia. Ten pin słuzy do połaczenia radia z programem do kodowania, więc raczej odrazu go przełóż bo będziesz musiał zakodować radio pod swoje wyposażenie. A co mogę jeszcze zakodować? Z tego co zauważyłem to raczej wszystko mi teraz działa, info na fisie, sterowanie z kierownicy, bluetooth, automatyczne włączanie radia itd... No to wygląda na to że poprzednie auto miało takie samo wyposażenie jak Twoje. Ten pin służy do połaczenia z radiem programów diagnostycznych węc jak go nie przełozysz nie zmienisz kodowania i nie wykonasz diagnostyki radia. Jego przełożenie to 5 minut roboty,
Rekomendowane odpowiedzi