Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ACK] Pływające obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Nadal walcze z pływającymi obrotami biegu jałowego oraz przyduszaniem się silnika gdy podczas jazdy wcisne sprzegło.

Czyściłem przepustnicę , robiłem adaptacje ręczną . Wszystko było fajnie przez 3 dni , nastepnie problem powraca.

Obroty faluja , po zapaleniu na ssaniu , po kilku sekundach zdarzają mu się nagłe spadki obrotów do 400 , a nastepnie powrót do normalnych.

Po odłaczeniu akumulatora na kilka minut i ponownym podłączeniu i zrobieniu adaptacji jest jakby dobrze.

Zauwazyłem że po tych 3 dniach samochód jakby gorzej zapala , po zapaleniu z wydechu leci jasny dym , jakby para.

Wczoraj gdy tak było , ponownie rozłaczyłem aku i po jakimś czasie ponowna adaptacja . Po tym manewrze dymienie ustaje , tylko minimalny dumek.

co z nim jest??

Opublikowano

wymień czujnik temperatury silnika kosz 100 zł u mnie nie odpalał ,czujnik podaje sygnał do komputera to czujnik reguluje mieszankę podłącz kompa to wyjdzie

Opublikowano

Podepnij vaga i zobacz czy niema dziury w dolocie(może lewe powietrze bierze)

Opublikowano

Jak sprawdzic czy nie ma dziury w dolocie za pomoca VAG'a ?

Opublikowano

Można sprawdzić błędy zrobić logi i wizualnie sprawdzić czy nie pęknięte przewody

Opublikowano

To jest prawie na pewno problem z przepustnica Całkiem niedawno przechodziłem podobne cyrki i problemy z odpalaniem (identyczne jak twoje tylko silnik mniejszy). Na początek podłącz vaga wykasuj wszystkie błędy (jeśli w pamięci sterownika są błędy to przepustnica się nie zaadoptuje) odłącz akumulator najlepiej na całą noc i wtedy dopiero możesz zabrać się za adaptacje. Potem wystarczy zrobić kilkanaście km aby silnik na nowo ustawił sobie mapy benzyny. U mnie po tych czynnościach wszystko powróciło do normy obroty trzyma ładnie nie ma falowania czy puszczania bąków przy odpalaniu

Pozdro

Opublikowano

z poprzednim autem miałem podobny problem,po adaptacji przepustnicy.problem ustąpił po przejechaniu około550 km, spec mnie o tym poinformował(zimny),ale ponoć nie chodziło o liczbę przejechanych km.tylko o liczbę uruchomień autka

pzdr.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ja mam także problem z pływającymi obrotami na zimno (900-1200)... ale przyduszenie gazu pare razy likwiduje problem praktycznie odrazu.... moze ktos miał z tym do czynienia. zaznaczam ze niema problemu z odpalaniem,dymieniem itp... logi wyszły szałowe jak na ten silnik i przebieg.