Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dziwny dźwięk po wymianie turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam . Po wymianie turbiny w 1.8t bfb (słabo wstawała ) na bexową pojawił się metaliczny dźwięk od około 3000 obrotów tylko podczas jazdy . Coś jak by blaszanego się obcierało pulsacyjnie . Turbina nie ma luzu wzdłoznego a poprzecznego ma może niecałe 2 mm . Na sucho jak naginałem nie dotykała napewno do muszli . Ta bexowa wstaje z 500 obrotow szybciej niż ta zużyta . Czytałem już o dźwiękach metalicznych po wypruciu kata ale dziwi mnie fakt że na poprzedniej tego nie było. Słychać było tylko jej wkrecanie się na obroty . Wyjeździem z pół baku pałując i nic nie siadło , autko zbiera się nie do poznania :) .Gdyby ocierały łopatki to by już pierdzielneła? Możliwe że słabsza turbina nie wydawała tego dźwięku w pustej puszce a ta mocniejsza wydaje?

Logi wklejam na dowód że ładnie to hula :)

http://vaglog.pl/log_205820.html

http://vaglog.pl/log_205819.html

Edytowane przez bongod
Opublikowano (edytowane)

gruszke poluzuj albo program popraw, po logach zadnych dziwnych dzwięków nie widac :)

Edytowane przez Imhotet
Opublikowano (edytowane)

Teraz widzę że chyba jednak obciera bo wyczytałem że łopatki mają mieć linie proste a u mnie jest tak 8254c4c33f33f0bd6aace88e82c3280c.jpg

Edytowane przez bongod
Opublikowano

no wlot masz porysowany wiec obciera, pozdrów goscia który składał ci turbo porządnym liściem.

Opublikowano
:) ok :). Dobrze że już coś wiem dziex . Widzę że jednak zakupy u deva zrobić trzeba :) . Pozdrawiam .
Opublikowano

polecam siebie :P szczegóły na pw

Opublikowano

po tej fotce to wogóle nie widać żeby turbo było regenerowane ewentualnie pilniczkiem zadziory pościnał aby ko cieszyło :)

Opublikowano

Nie było regenerowane przecież :).

Opublikowano

przepraszam mój błąd,a więc regeneruj

Opublikowano

Oddam :) .

Opublikowano

A jednak jaka cena taki towar :)

Opublikowano

Dziwne że już nie ma tego dźwieku po korekcie programu :). Ale itak już czeka turbo od deva nie będę ryzykował :).