bongod Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) Witam . Po wymianie turbiny w 1.8t bfb (słabo wstawała ) na bexową pojawił się metaliczny dźwięk od około 3000 obrotów tylko podczas jazdy . Coś jak by blaszanego się obcierało pulsacyjnie . Turbina nie ma luzu wzdłoznego a poprzecznego ma może niecałe 2 mm . Na sucho jak naginałem nie dotykała napewno do muszli . Ta bexowa wstaje z 500 obrotow szybciej niż ta zużyta . Czytałem już o dźwiękach metalicznych po wypruciu kata ale dziwi mnie fakt że na poprzedniej tego nie było. Słychać było tylko jej wkrecanie się na obroty . Wyjeździem z pół baku pałując i nic nie siadło , autko zbiera się nie do poznania .Gdyby ocierały łopatki to by już pierdzielneła? Możliwe że słabsza turbina nie wydawała tego dźwięku w pustej puszce a ta mocniejsza wydaje? Logi wklejam na dowód że ładnie to hula http://vaglog.pl/log_205820.html http://vaglog.pl/log_205819.html Edytowane 27 Lutego 2015 przez bongod
Imhotet Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) gruszke poluzuj albo program popraw, po logach zadnych dziwnych dzwięków nie widac Edytowane 27 Lutego 2015 przez Imhotet
bongod Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Teraz widzę że chyba jednak obciera bo wyczytałem że łopatki mają mieć linie proste a u mnie jest tak Edytowane 28 Lutego 2015 przez bongod
Imhotet Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 no wlot masz porysowany wiec obciera, pozdrów goscia który składał ci turbo porządnym liściem.
bongod Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Opublikowano 28 Lutego 2015 ok . Dobrze że już coś wiem dziex . Widzę że jednak zakupy u deva zrobić trzeba . Pozdrawiam .
adifek Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 po tej fotce to wogóle nie widać żeby turbo było regenerowane ewentualnie pilniczkiem zadziory pościnał aby ko cieszyło
bongod Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Opublikowano 10 Marca 2015 Dziwne że już nie ma tego dźwieku po korekcie programu . Ale itak już czeka turbo od deva nie będę ryzykował .
Rekomendowane odpowiedzi