Opublikowano 2 Marca 201511 l Witam przed chwilą jechałem ze znajomym jego b8ką i stała się dziwna rzecz. Podjechaliśmy do mnie i już miał samochód gasić a tu zatelepało spadły obroty i zgasł. Od tej chwili nie chce zapalić. Podpiąłem mu samochód pod kompa i zero błędów. Po wciśnięciu zapłonu coś tam kręci ale silnik jest cicho ani drgnie. Wczoraj tym autem zrobiliśmy 800km i nic się nie działo. Dzisiaj odpalił był w sklepie przyjechał po mnie zatankowaliśmy (na orlenie verve tak gdzie zawsze tankuje on i ja tez) potem znowu do sklepu i do mnie i tak się stało. Ktoś coś podpowie co to moze byc ? aha silnik CAGA 143PS rok 2008. Bez programu nic nie grzebane nigdy. Edytowane 2 Marca 201511 l przez Gibons
Opublikowano 2 Marca 201511 l sprawdz na paragonie ze stacji czy ta verva to na pewno diesel czy może benzynka. koles też tak miał - jak zgasił to juz nie odpalił. pomogło czyszczenie układu paliwowego i dwukrotna wymiana filtra paliwa.
Opublikowano 2 Marca 201511 l Źle mają opisane te Verwy bo sam byłem świadkiem jak facet zaczął tankować benzynę do swojego audi,musiał przejechać pod drugi dystrybutor bo ropa była gdzie indziej.
Opublikowano 2 Marca 201511 l Autor Panowie zatankowano Vervę ON na 100% I on i ja tankujemy na tej właśnie stacji od parunastu lat Ma ktoś jakiś pomysł ? bo zero błędów dla mnie to dziwne w ogóle silnik jest cicho przy rozruchu nawet nim nie szarpie słychać tylko chyba rozrusznik. Jeżeli byłby to czujnik sprzęgła np powinien walić jakieś błędy ?
Opublikowano 2 Marca 201511 l Jak coś to mam lawetę Ale nie o tym ... A czy przypadkiem nie zapaliła się kontrolka od oleju chwilę przed zgaśnięciem?? Czy silnik normalnie kręci i nie odpala czy tylko słychać sam rozrusznik a silnik nie drgnie?? Jak by było coś z czujnikiem sprzegła to wogóle by nie kręcił. Może błchostka ale sprawdź bezpieczniki. Ile obecnie jest paliwa w baku???
Opublikowano 2 Marca 201511 l Autor Kontrolka się nie zaświeciła od oleju. Po prostu podjechaliśmy pod dom zaciągnął ręczny i już miał wyłanczać samochód a tu nagle tak jakby go zdławiło i zgasł nie odpala. Silnik właśnie nie kręci nic cisza tylko tak jakby spod samochodu pod siedzeniami słychać jak coś kręci. Aku pokazuje 100% naładowania obstawiałem jeszcze ten czujnik sprzęgła. Zatankowane było do pełna tak że jest cały bak bo tankowaliśmy jakieś 30min przed tym co się stało.
Opublikowano 2 Marca 201511 l http://a4-klub.pl/index.php?/topic/308304-silnik-nie-odpala-opilki/?hl=%2Bnie+%2Bodpala+%2Bopi%B3kiTo czytałeś ?Może coś w te strone....
Opublikowano 2 Marca 201511 l Autor To sprawdzimy jutro dzisiaj ciemno auto stoi na drodze przed moim wjazdem ;/ tak myślę co mogę jeszcze sprawdzić kablem ktoś ma jakiś pomysł ? dziwne jest to że jest cisza od strony silnika powinien chociaż chcieć odpalić prawda ? zatrząsnąć się chociaż a tu nic
Opublikowano 2 Marca 201511 l Autor Cisnienie jakie jest na listwie? a nie musi być silnik załączony aby sprawdzić cisnienie ?
Opublikowano 2 Marca 201511 l Włącz zapłon i sprawdź czy słychać pompę paliwa Chyba, że nie kręci wgl, no to może być ten czujnik sprzęgła. Przy próbie odpalania nie wyświetla się komunikat? Edytowane 2 Marca 201511 l przez nYgus9928
Opublikowano 2 Marca 201511 l Cisnienie jakie jest na listwie? a nie musi być silnik załączony aby sprawdzić cisnienie ? Nie nie musi, w trakcie krecenia pompa powinna "zbudowac" cisnienie. Ale w sumie nie doczytalem ze nie kreci wiec sprawdzenie tego odpada. Jesli chodzi o czujnik sprzegla to jakby padl to nawet by rozrusznikiem nie krecil, a jak kreci to raczej nie to.
Opublikowano 2 Marca 201511 l Autor Opiłków nie ma odkręciłem teraz to gówno i czyściutko. Pompe wydaje mi się że słyszę jak otwieram drzwi po chwili, ale nie wiem czy to to. Odpiąłem teraz akumulator i zobaczymy czy to coś pomoże.
Opublikowano 2 Marca 201511 l A może strzelił pasek rozrządu, bo na to mi to wygląda. Edytowane 2 Marca 201511 l przez Yaro1
Opublikowano 2 Marca 201511 l Cisnienie jakie jest na listwie? a nie musi być silnik załączony aby sprawdzić cisnienie ? Nie nie musi, w trakcie krecenia pompa powinna "zbudowac" cisnienie. Ale w sumie nie doczytalem ze nie kreci wiec sprawdzenie tego odpada. Jesli chodzi o czujnik sprzegla to jakby padl to nawet by rozrusznikiem nie krecil, a jak kreci to raczej nie to. pompa zbuduje ciśnienie jak tylko wtryski sprawne, bo jak któregoś właśnie szlag trafił to ciśnienie będzie sssssssssssssss....lać A może strzelił pasek rozrządu, bo na to mi towygląda. gdyby pasek strzelił to wywaliło by błedy bo silnik ma czujniki położenia wałka rozrządu sprawdzone: pompa wstępna, opiłków brak, silnik kręci.... w małopolsce strasznie leje więc może coś zawilgło???
Opublikowano 2 Marca 201511 l Autor Rozrząd był robiony 30tyś temu w ASO więc jak coś jest gwarancja. Muszę ściągnąć obudowę i zerknąć na ten pasek.