Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] PILNE. Proszę o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Mam problem. W Audi posiadam radio Blaupunkta na kasety i chciałbym je zamienić na radio JVC CD z Mp3. Oto link do radia http://www.allegro.pl/item455485515_hit_jvc_kd_g332_332_kdg332_rds_4x50_cd_mp3_gw24m.html. Takie radio posiadam. Zostało po Escorcie :). Wszystkie kable mam jakie potrzeba, ale jest problem. Jak chce właczyć radio JVC po podłączeniu wszystkich kabli to one się nie chce włączyć. Działa tylko przycisk od wyjmowania płyty :angry::kwasny:. Może wie ktoś w czym tkwi problem ?

Bardzo proszę o pomoc.

Dziękuje i pozdrawiam :)

Opublikowano

Ale co czerwone do czerwonego i źółty od radia ? :(

Bo nie rozumiem

Opublikowano

W kostce od radia czerwony i czarny to zasilanie, z czerwonym złącz jeszcze kabelek zólty bo to jest dodatkowy + i powinno wszystko działać.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Ja posiadam takie złącze http://www.allegro.pl/item450122969_zlacze_jvc_ks_fx220_iso_inne_modele_f_vat.html do radia JVC. Jak podłączyłem złącze do czarnej i brązowej kostki to tak jak mówiłem działa tylko przycisk od wyjmowania płyty. A ten źółty kabel od czego jest ? Gdzie ten źółty kabel się znajduje ? Pytam bo nie wiem.

Opublikowano

w kostce jest zółty, nawet widać go na tym zdjęciu z allegro, odetnij go i połacz z kabelkiem czerwonym.

Aha.zółty kabelek to dodatkowe zasilanie(tak jak napisałem wcześniej).

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dziękuje za pomoc :) Teraz już wiem :) Przepraszam, że tak zawracam głowe. Myślałem, że jak przepne kostki to będziesz wszystko ok, a tu okazuje się, że nie. W Fordzie to tylko wpiołem kostki do radia i radio działało :). Im nowszy samochód tym bardziej skomplikowany, ale to też od marki zależy jaki patent zastosują :rolleyes:. Zauważyłem, że jak się wyciągnie kluczyk ze stacyjki to radio nie będzie działo, tak samo klakson :>. Ciekawy patent. Dobrze, że awaryjne działają :kox:.