maniek8631 Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 Witam, mam problem z moim audikiem A4 B6 AVF Multitronic. Problem pojawią się, gdy chce go odpalić. Nie łapie, tylko trzęsie całym samochodem. Towarzyszy temu dziwny dźwięk jakby terkocze. Po czym cofam stacyjkę i zaczynam na nowo, za drugim lub trzecim razem załapie normalnie jak zawsze. Zauważyłem, że problem pojawią się najczęściej, gdy jest cieplej i zawsze na rozgrzanym silniku. Zimą problem pojawił się może zaledwie dwa razy. Teraz przy wzroście temperatury na zewnątrz znowu się nasilił. Proszę o pomoc w znalezieniu przyczyny takiego zachowania.
hunter91 Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 A trzesie autem nawet na postoju jak sobie chodzi na jałowym ?
maniek8631 Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Opublikowano 3 Marca 2015 Właśnie nie nic. Myślalem ze to dwumas ale nie jestem pewny, bo ani przy wyprzedzaniu ani na biegu N nic nie drży. Nie wiem zdolowany jestem ;/
krzych299 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Witam,podepne się pod temacik.w mojej [Audi A4 B6 2003 1.9TDI [AVF] MULTITRONIC] mam podobne objawy.tylko ze u mnie jest tak.jak jest zimny pali na rys bez zarzutu,natomiast jak jest rozgrzany to czasami ma problem z odpaleniem.terkocze,trzesie autem,chwile tak pochodzi i zgasnie.zapala przy 2,3 próbie.co może być powodem tej usterki?czyzby dwumas?nie wyczuwam jakiś kolwiek drgan na wolnych obrotach,przy ruszaniu jedynie troszkę szarpnie i przy przełączeniu z R na P delikatnie takjakby szarpnie ale to prawdopodobnie posuszka z tyłu pod skrzynia.audika posiadam od niedawna wiec jest to siwezak...wymieniony olej w skrzyni,i cała obsługa silnika zrobiona+wymiana łożyska w prawym kole bo chóczało.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi