Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silniczek wycieraczki a4 b6 AVANT zamienniki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałem abyście forumowicze udzielili wskazówki, rady. Nie działa mi wycieraczka tył w a4 b6 avant. Zastanawiałem się czy ktoś stosował zamienniki silniczka wycieraczki tył, albo takowe zna? Znalazłem na stronce, że są jakieś. Najlepsze jest to, że silniczki pod logiem "ery" były drozsze od valeo o 150 zl w dawnych czasach :

Znalazłem na stronce:

• 8E9955711C - VAG Silnik wycieraczek
Numery części oryginalnych: Numery części zamiennych:
  • 2190550 - METZGER
  • 579603 - VALEO
  • 460160 - ERA
  • 1198202100 - JP GROUP
  • 800025 - ALANKO

Otóż z tego co widzę to silniczki Valeo to kiszka total, czy ktoś się orientuje czy może już w b7 wadę zlikwidowali(raczej nie, ale mogę się mylić). Przy dzisiejszych cenach gdzie ceny zeszły z 400 - 500 zł do 230 - 280 zł za nowy silniczek valeo (wolałbym unikac silniczkow tej firmy).

Używki u niektórych allegrowiczów są za przeproszeniem z d...py wzięte 180 - 200 - chyba im się lata pomyliły, tyle krzyczeć to mogli w 2006 r. Kupując używkę (gdzie mają one ewidentną wadę po latach eksploatacji) trzeba zdawać sprawę, że taki sprzęt pochodzi nam rok - dwa. Stówkę można dać, ale wyższe ceny to przesada.

Więc;

Czy ktoś przerabiał temat np czy silniczek pasuje z passata b5 lift. Znalazlem np. cos takiego (zamiennik bosch) :

BOSCH 0390201592

Lub ktoś montował silniczki innej firmy do b6. W ostateczności może kupię nówkę valeo (jeśli nic innego nie będzie), ale jeszcze mam pomysł żeby napisać do znajomego co siedzi w anglii żeby sprawdził dostępność zamienników. Tak czy inaczej byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki. Albo np przy zakupie nowego silniczka po skonczeniu gwarancji jakis swoich poprawek nie wykonać też byłbym wdzieczny o udzielenie porad. Te wady fabryczne to mnie irytują w chwili obecnej walczę z wytartymi przyciskami :)

Znalazłem u gościa Arkoll (allegro) przypadkiem, zamienniki po 165 zl. Dzwoniłem to dostawa dopiero będzie za 1,5 tyg. ale poczekam troszeczkę jeszcze to za jakiś czas tego towaru będzie od groma :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od audi a4 b5, a6 c5 i chyba passaty masz odwrotny cykl działania wycieraczki. U nas w b6 działa z prawej w lewo a tam odwrotnie. Mają też inaczej skonstruowany spryskiwacz w silniczku. Da się zamontować i będzie działać ale nie wiem jak długo:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja dokonałem kompletnego przeglądu napędu i okazało się że kółeczko napędowe /to plastikowe/ mam wytarte na 1/4 obwodu przez to że zaciął się mechanizm i niestety nie działa jak powinno. Może ten element można by dokupić ?, może ktoś wie ?

Edytowane przez lemak

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

http://allegro.pl/silniczek-klapy-audi-a4-b6-b7-avant-8e9955711c-i5131118250.html ,albo rozebrać swój i wyczyścić.Robiłeś już to?????????

Siemka Tak robiłem w środku był bardzo ładny , ale jak go rozkręciłem to był troszkę zalany płynem :/

Opublikowano

napisz do kolegi krupskim powinien cos miec , sam u niego kupiłem i jest ok , pasuje z b6/b7/c6 ,

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Siemka Trochę odświeżam temat i jak próbował ktoś może z zamiennikami zauważyłem że na allegro już jakieś są bo zamierzam coś zamówić ? Znalazłem firmy:

-ME Premium

-GT Bergmann

kupilem od a4 b8 silnik ten sam co w a4 b6 dolozylem dodatkowo oring zeby nie zalewał na przyszłość

Edytowane przez chrobry9

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 10.04.2015 o 14:10, elmo814 napisał:

napisz do kolegi krupskim powinien cos miec , sam u niego kupiłem i jest ok , pasuje z b6/b7/c6 ,

I z tych autek pasują na 100% righ? A stosował ktoś zamienniki? Wczoraj rozbierałem mechanizm w swojej b6 i mam tak duże wżery na osi wałka, że mimo nowego uszczelniacza to i tak cieknie. Oringu nowego nigdzie nie mogłem dostać ?

Na allegro jest sporo nowych zamienników, ciekawe ile są warte.... A używki po 150zł mogą być w stanie identycznym jak mój :kox:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

o zamienniku pisałem jakiś czas temu... w skrócie - zwróciłem do sklepu...