NinjaGamesPL Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 Witam serdecznie! Wczoraj podczas podróży na drodze szybkiego ruchu zauważyłem coś niepokojącego, gdy rozpędziłem samochód do prędkości 120 km/h zaczął on bardzo głośno pracować (dźwięk wydobywał się spod maski), nigdy wcześniej tego nie miałem. Gdy rozpędziłem samochód do 140 km/h wszystko wróciło do normy, sprawdziłem też czy na wyższych prędkościach będzie się coś działo, mimo wszystko do 160 km/h wszystko było w normie. Obserwowałem obroty silnika i były w porządku, temp. silnika również cały czas 90 stopni. Po powrocie sprawdziłem stan płynów w samochodzie i też wszystko ok, nie mam pojęcia z czego może wynikać taka głośna praca silnika - dodaję że tylko dzieje się ona przy prędkości 120-140 km/h - liczę na Wasza pomoc Posiadam A4 w sedanie, z silnikiem 1.9 TDI 90 KM 96 r, Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
piciuok Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 U mnie wyje głośno dopiero od 3.5 tys obrotów (AHU 90KM). Może wydech wpada w jakiś głupi rezonans i to tego wina?
Jurek2000 Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Te stare buczadła tak mają, AHU przedewszystkim
Rekomendowane odpowiedzi