Długi93 Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 Witam, w moim 1,8T AWT 2001r zauważyłem sfrezowany pasek od strony silnika raz wymieniłem pasek i za namową mechanika nie wymieniałem reszty stwierdził że części są nowe i nie ma co nabijać sobie kosztów, dodam że auto kupiłem od znajomego i wiedziałem że rozrząd był niedawno wymieniany. Co może być przyczyną słyszałem że są dwa rodzaje napinaczy i to może być przyczyną znajomy podpowiadał też że może się okazać że ktoś kiedyś skopcił robotę i uszkodził szpilkę w rolce i krzywo ją nagwintował co może teraz powodować darcie paska. Niestety w ostatnią sobotę odkroiło kawałek paska które podejrzewam dostało się pod któreś z kół i rozrząd przeskoczył i jak mniemam spotkały się tłoki i zawory. Czy ktoś słyszał o takich historiach i co było ich przyczyną?
jacek70 Opublikowano 3 Marca 2015 Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) Nie obraź się ale jak to mówią chytry traci dwa razy. Zamiast dać do fachowca , on by zrobił jak trzeba a Ty byś miał gwarancję sam robiłeś i to nie na odpowiednich częściach. Odnośnie napinacza to są dwa rodzaje. Edytowane 3 Marca 2015 przez jacek70
Długi93 Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Opublikowano 4 Marca 2015 Po prostu zaufałem ale trzeba jednak ufać tylko samemu sobie bo potem tak sie właśnie wychodzi
Rekomendowane odpowiedzi