Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Czujnik temperatury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie jestem świeżym użytkownikiem mojej audi-czki ;) prosiłbym o pomoc w dobraniu odpowiedniego czujnika temperatury płynu chłodzącego. Z tego co widziałem mam kwadratową, niebieską wtyczkę.

Jaki czujnik pasuje do mojego typu?

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem było by wymontować czujnik i wybrać się z nim do ASO. Oni Ci dobiorą odpowiedni. :good: Nie kupuj tańszych zamienników!!! :no: Takie rzeczy jak czujniki, termostaty i przepływki to precyzyjne urządzenia i szkoda kasy na zamienniki.

Opublikowano

Kupowałem ostatnio oryginalny czujnik temperatury i na paragonie mam numer 059919501 z tym że nowy czujnik ma kolor zielony ponieważ producent zmienił kolorystykę. Nie pamiętam czy numer na czujniku pokrywał się z paragonem. Najlepiej będzie jak udasz się do ASO i tam ci dobiorą właściwy czujnik koszt 82 zł + pierścień uszczelniający (oring) około 2,50 zł. Nie kupuj zamiennika co ja uczyniłem i po roku problem z temp. powrócił.

Na moim starym jest numer 078919501 B możesz mieć taki sam.

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem było by wymontować czujnik i wybrać się z nim do ASO. Oni Ci dobiorą odpowiedni. :good: Nie kupuj tańszych zamienników!!! :no: Takie rzeczy jak czujniki, termostaty i przepływki to precyzyjne urządzenia i szkoda kasy na zamienniki.

co za pomysł :mysli::decayed:

przecież podając VIN w ASO, dobiora wg ETKI