Edmund Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Witam, mam wielką prośbę: bardzo proszę proszę o analizę logów. Auto użytkuję od 3 lat (A4 Avant, 1,9 TDI, 110 KM, 1999 rok). Wykonując logi poraz pierwszy dociągnąłem do 4200 obr./min (z duszą na ramieniu). Auto dzielnie zniosło ten test. Auto jeszcze ma oryginalny katalizator. W tym roku wymieniłem przepływomierz, zawór N75 i termostat (przez rok jeździłem na lekko niedogrzanym silniku). Bardzo proszę o opinię na temat mego autka. Logi statyczne - grupa 03: Logi statyczne - grupa 04: Logi dynamiczne - grupa 03: Logi dynamiczne - grupa 08: Logi dynamiczne - grupa 10: Logi dynamiczne - grupa 11:
Wihajster Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 a gdzie 013 i 00 BS :gwizdanie:
Edmund Opublikowano 12 Października 2008 Autor Opublikowano 12 Października 2008 Witam, to była moja pierwsza przygoda z VAG-iem. Nie mam doświadczenia. A czy z tych logów, które przedstawiłem można ocenić pracę silnika i ewentualne niedomagania? Mam wrażenie, że nie jest tak dynamiczny, jak powinien. Pozdrawiam Edmund[br]Dopisany: 11 Październik 2008, 18:20_________________________________________________Panowie, nikt nie podzieli się swoją wiedzą? Jeszcze raz proszę o opinie. Edmund
Darev Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 ... nikt nie podzieli się swoją wiedzą? Jeszcze raz proszę o opinie. ... Witaj Musisz uzbroić się w cierpliwość no i popraw te logi, tutaj masz dokładny opis jakie grupy mierzyć http://www.a4-klub.pl/smf/tdi_diagnostyka_aktualizacja_30_vii_2008-t18478.0.html Wyniki jak poniżej: Następnie zamieszczamy logi w formacie .JPG na forum. By tego dokonać należy:- otworzyć plik z logami w dowolnym arkuszu kalkulacyjnym [np.: MS Excel]; - zaznaczyć myszką pola zapełnione cyferkami i literkami [tak, tak to nasze logi ]; - wybrać opcję Kopiuj [Edycja > Kopiuj albo po prostu CTRL+C]; - uruchomić program Paint [jest w każdym Windows'ie] i wybrać Wklej [Edycja > Wklej albo CTRL+V]; - zapisać do formatu JPEG [Plik > Zapisz jako]. Uzyskane pliki należy zamieścić na jednej ze stron zajmujących się darmowym hostingiem obrazków - http://imageshack.us bądź http://fotosik.pl. Uzyskane w powyższy sposób linki wklejamy na forum. Pozdrawiam
Edmund Opublikowano 14 Października 2008 Autor Opublikowano 14 Października 2008 Witam ponownie, czekam cierpliwie. Nadal mam nadzieję, że ktoś zlituje się i przeanalizuje moje logi -BARDZO PROSZĘ. Pozdrawiam - Edmund
przemik Opublikowano 14 Października 2008 Opublikowano 14 Października 2008 Edmund Zeby analiza byla rzetelna i prowadzila do konstruktywanych wniosków zamiesc : Statyczne grupy normalnie: 000, 001, 003, 004, 007, 013 grupy Basic Settings: 000, 003, 004, 011 Dynamiczne 000, 003, 008, 010, 011 Pozdrawiam i powodzenia
Edmund Opublikowano 14 Października 2008 Autor Opublikowano 14 Października 2008 Witam, niestety, nie mogę wejść na grupę 000 i do Basic Settings. Myślę, że to jest ograniczenie bezpłatnej wersji programu. Edmund
Wihajster Opublikowano 14 Października 2008 Opublikowano 14 Października 2008 Witam, niestety, nie mogę wejść na grupę 000 i do Basic Settings. Myślę, że to jest ograniczenie bezpłatnej wersji programu. Edmund no to masz problem...skombinuj soft lub pozycz vaga od kogos co ma pełną wersje
Edmund Opublikowano 15 Października 2008 Autor Opublikowano 15 Października 2008 A czy te logi wskazują na coś niepokojącego? Edmund
spanky Opublikowano 15 Października 2008 Opublikowano 15 Października 2008 A czy te logi wskazują na coś niepokojącego? Edmund zacznij od wywalenia katalizatora ....
Edmund Opublikowano 16 Października 2008 Autor Opublikowano 16 Października 2008 Witam, dzięki, też miałem takie podejrzenia. Będę musiał rozejrzeć się za nowym katalizatorem. Pozdrawiam - Edmund
spanky Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 Witam, dzięki, też miałem takie podejrzenia. Będę musiał rozejrzeć się za nowym katalizatorem. Pozdrawiam - Edmund napisałem wywal a nie wymien .....
Rekomendowane odpowiedzi