Opublikowano 7 Marca 201511 l Witam Aktywowałem dzisiaj Audi Drive Select -działa na MMi mam tryb indywidual i możliwość regulacji silnika i ukł kierowniczego. Niestety pojawiły się "skutki uboczne" Znikło podświetlenie klawiszy MMI przy jeździe na włączonych światłach ,diody w klawiszach MMI też świecą słabiej .Podświetlenie zegarów po zmroku działa tylko w pozycji auto ,po przekręceniu włącznikiem na włączenie św.mijania ,podświetlenie tarcz gaśnie ,wskazówki zostają. Nie działa potencjometr regulacji oświetlenia zegarów.Funkcja coming home zaczęła działać nawet w dzień.Czy przy włączaniu ADS mogło coś "w pobliżu" zostać przestawione?
Opublikowano 7 Marca 201511 l Witam Aktywowałem dzisiaj Audi Drive Select -działa na MMi mam tryb indywidual i możliwość regulacji silnika i ukł kierowniczego. Niestety pojawiły się "skutki uboczne" Znikło podświetlenie klawiszy MMI przy jeździe na włączonych światłach ,diody w klawiszach MMI też świecą słabiej .Podświetlenie zegarów po zmroku działa tylko w pozycji auto ,po przekręceniu włącznikiem na włączenie św.mijania ,podświetlenie tarcz gaśnie ,wskazówki zostają. Nie działa potencjometr regulacji oświetlenia zegarów.Funkcja coming home zaczęła działać nawet w dzień.Czy przy włączaniu ADS mogło coś "w pobliżu" zostać przestawione? jakie sa błędy
Opublikowano 9 Marca 201511 l Autor No niestety zauważyłem to po jakimś czasie po wyjeździe z warsztatu (było dzisiaj słonecznie ) ,tak że odczytam dopiero w poniedziałek Zero błędów na VCDS. Wróciłem do poprzedniego kodowania ,a problem został. Mile widziane jakieś sugestie.
Opublikowano 10 Marca 201511 l Autor Jutro będę mógł wysłać. Dzisiaj byłem w warsztacie który robił adaptacje cofnęliśmy kodowanie ,ADS oczywiście się deaktywowało ,a problem z oświetleniem pozostał. Błędów nie wywala. Wielkie dzięki za gotowość do pomocy Witam Niestety jeszcze nie opanowałem wklejania to kodowanie kopiuje nie wiem czy to wystarczy 260050914034AF000001000300001D0D001E270806010101000000 o
Opublikowano 3 Kwietnia 201511 l Autor Przekodowałem i niestety nic z podświetleniem się nie zmieniło. Brak regulacji podświetlenia zegarów Brak podświetlenia zegarów w pozycji postój i światła, w auto jest Brak podświetlenia klawiszy MMI Ekran przyciemniony Ręce opadają Walcząc z problemem podswietlenia udało mi sie dzisiaj dojść do nastepujacej sytuacji Do modułu 5F wygenerowałem security acsess ,w moim przypadku to 01293 po wpisaniu. w adaptacjach w bloku 49,50,52 zmieniałem wartości tak aby odpowiednio rozjaśnić diody w klawiszach ,same klawisze i ekran mmi. po daniu testu i save wartości zapisały sie ,jednak po wyjściu z kontrolera 5F wszystko wracało don stanu pierwotnego.Czy może trzeba jeszcze cos uruchomić ,zmienić? Będę wdzięczny z wszelkie porady.
Opublikowano 10 Maja 201511 l Witam! Czy mógłby ktoś wrzucić prawidłowe kodowanie podświetlenia zegarów i wskazówek oraz jak je wykonać? Kolega przy kodowaniu "testu zegarów" sprawił iż wskazówki nie świecą przy ustawieniu świateł na 0. Znalazłem w sieci takie kodowania dla a6 ale nie wiem czy są one takie same dla a4. Będę wdzięczny za poradę.
Opublikowano 10 Maja 201511 l sprawił iż wskazówki nie świecą przy ustawieniu świateł na 0. Na tyle co się orientuję to tak ma właśnie być, jeżeli włącznik jest na 0 wskazówki są nie podświetlone
Opublikowano 10 Maja 201511 l sprawił iż wskazówki nie świecą przy ustawieniu świateł na 0. Na tyle co się orientuję to tak ma właśnie być, jeżeli włącznik jest na 0 wskazówki są nie podświetlone Na 100% przedtem na 0 same wskazówki się świeciły i wg. mnie takie są ustawienia fabryczne.
Opublikowano 20 Października 20223 l Witam !!! Mam identyczny problem , dał Ktoś radę go rozwiązać ? Będę wdzięczny bo ręce opadają . Pozdrawiam
Opublikowano 20 Października 20223 l Godzinę temu, mat4455 napisał: Witam !!! Mam identyczny problem , dał Ktoś radę go rozwiązać ? Będę wdzięczny bo ręce opadają . Pozdrawiam Przywróć kodowania które pozmieniałeś.
Opublikowano 20 Października 20223 l 38 minut temu, Muskel1 napisał: Przywróć kodowania które pozmieniałeś. Pomożesz ? Robiłem wszystko te co są wyżej dawałem nadal nie swieci panel , dam tel 513612189
Opublikowano 21 Października 20223 l 8 godzin temu, Muskel1 napisał: Czym zmieniałeś kodowania? Tak z kolega który ma vcds i teraz nie umiemy wrócić by panel zaczął świecić
Opublikowano 21 Października 20223 l Masz zapisany autoscan zrobiony przed zmianą kodowań? Grzebaliście tylko w kodowaniach czy w adaptacjach też? Zmienialiście coś w zielonym menu w MMI? Edytowane 21 Października 20223 l przez Muskel1
Opublikowano 21 Października 20223 l 40 minut temu, Muskel1 napisał: Masz zapisany autoscan zrobiony przed zmianą kodowań? Grzebaliście tylko w kodowaniach czy w adaptacjach też? Zmienialiście coś w zielonym menu w MMI? Tez w zielonym , było zmieniane, żadnego scan nie mamy właśnie . Odezwij się na tel jak możesz będę wdzięczny bardzo
Opublikowano 21 Października 20223 l W takim razie czeka Cię wycieczka do ASO i podpięcie auta online i wykonanie porównania oraz przywrócenie stanu fabrycznego.
Opublikowano 21 Października 20223 l 9 minut temu, Muskel1 napisał: W takim razie czeka Cię wycieczka do ASO i podpięcie auta online i wykonanie porównania oraz przywrócenie stanu fabrycznego. Potrzebuje ogarniętej osoby która szczyta swoje kodowania