Ancia Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 wymienilam swiece zarowe na nowe po uplywie 2 min kontrolka swiec zarowych zaczyna pulsowac co moze byc tego powodem?
-Tomek- Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 wymienilam swiece zarowe na nowe po uplywie 2 min kontrolka swiec zarowych zaczyna pulsowac co moze byc tego powodem? Kontrolka świec żarowych jest używana także jako sygnalizator błędów, które zostały zanotowane w pamięci sterownika silnika. Zgłoś się do kogoś, kto posiada VAG-COM i niech zczyta ci stan błędów.
Ancia Opublikowano 12 Października 2008 Autor Opublikowano 12 Października 2008 dziekuje sprawdze musze pojechac gdzies do mechanika[br]Dopisany: 12 Październik 2008, 15:13_________________________________________________a moze jet to blad spowodowany ze swieci mi sie kontrolka ARBAG-u
-Tomek- Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 dziekuje sprawdze musze pojechac gdzies do mechanika[br]Dopisany: 12 Październik 2008, 15:13_________________________________________________a moze jet to blad spowodowany ze swieci mi sie kontrolka ARBAG-u Bardzo prawdopodobne, ale tego nie będziesz wiedziała w 100% dopóki nie zczytasz kodów błędów. Wymiana świec żarowych pewnie była niepotrzebna
Ancia Opublikowano 12 Października 2008 Autor Opublikowano 12 Października 2008 swiece tez byly padniete sprawdzili
-Tomek- Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 swiece tez byly padniete sprawdzili Wszystkie? A oddali stare (wypalone)? Pytam dlatego, bo znajomy miał podobny przypadek i oczywiście serwis zaczął od wymiany świec . Ja po takiej diagnozie od razu i bez dyskusji zmieniłbym warsztat... Oczywiście wskaźnik nadal migał, a gdy sprawdziłem stare świece, to okazały się w pełni sprawne... Paradoksalnie, sterownik silnika w B5 nie potrafi wykryć faktu przepalonych świec żarowych. A wskaźnik miga tylko w dwóch przypadkach: sygnalizacja włączenia świec i sygnalizacja błędu zrejestrowanego przez sterownik.
januszSM Opublikowano 1 Listopada 2008 Opublikowano 1 Listopada 2008 w moim przypadku migała kontrolka świec żarowych i zauważyłem że niemiałem świateł stop z tyłu, samochód pojechał do specjalisty zajmującego się instalacją elektryczną i stwierdził że był uszkodzony przełącznik stop Sprawdź czy masz swiatła stop. Ale oczywiście tak jak kolega wyżej powiedział kontrolka może sygnalizowac inny błąd.
Rekomendowane odpowiedzi