przemek11 Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Panowie mam problem, ostatnio przestał mi działać centralny zamek, tzn gdy zamykam drzwi z kluczyka od kierowcy nie zawsze zamykaja sie wszystkie drzwi, ale czasem cos zaskoczy i zamknie się normalnie a czasem jak sie z kluczyka nie zamykaja to wciskam rygiel np od pasażera i wszystkie sie zamykaja oprócz od kierowcy. W druga strone czyli otwieanie działa normalnie, otwieraja sie za każdym razem wszystkie czego to wina? padającej pompy centralnego?
radzio49aa Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 sprawdź szczelność przewodów w harmonijkach.
przemek11 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Opublikowano 9 Marca 2015 sprawdź szczelność przewodów w harmonijkach. mówisz o których? tych harmonijkach miedzy drzwiami a nadwoziem? i jak to sprawdzić? i nasmaruj zamki w jaki sposób?
fragless1 Opublikowano 9 Marca 2015 Opublikowano 9 Marca 2015 Zostaw zamki w spokoju. Jak napisał kolega wyżej, sprawdź przewody, tylko te od zamka, a jak przewody cale, to mikrostyk zamka. Jak mikrostyk zdechł to albo wymiana samego mikro albo całego zamka. Ewentualnie też jeden mikrostyk jest w bebenku i to chyba on daje sygnał na pompkę.
przemek11 Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Opublikowano 9 Marca 2015 ale w jaki sposób? po prostu wizualnie czy gdzieś niepopękane? i od zamka dokąd? bo przecież one ida przez całą długosć drzwi przechodza do kabiny i tam dalej lecą podłogą/ progiem a i nie dodałem jeszcze, czasem tez tak miał że jak jakos lekko jeszcze mocniej przekręciłem kluczyk to załapało i sie zamykało, albo jak lekko ''poluzowałem'' a teraz ostatnie 2 dni to nic w ogóle
fragless1 Opublikowano 10 Marca 2015 Opublikowano 10 Marca 2015 Czyli mukrostyk w bebenku zamka. Trzeba wyjąć wkładkę i sprawdzić co z nim nie tak.
przemek11 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) u to już za bardzo nie wiem Edytowane 10 Marca 2015 przez przemek11
Rekomendowane odpowiedzi