lukasera Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Witam Kiedy zmieniam bieg na D lub R, auto reaguje z lekkim opóźnieniem oraz szarpnięciem - nie jest ono duże, lecz przy wciśniećtym hamulcu jednak jest odczuwalne. Moze mi się wydaje,ale wg mnie problem zaczął siepojawiać, kiedy temp powietrza sie obniżyła poniżej 10 stopni. macie jakieś sugestie czym to moze być spowodowane?
pejsyk Opublikowano 15 Października 2008 Opublikowano 15 Października 2008 Mam to samo tylko na rozgrzanym silniku mam przy zmianie na R pukniecie- specjaliści twierdzą ze puknięcie jest spowodowane luzem na tylnim moscie, jesli chodzi o to szarpnięcie mam na rozgrzanym silniku i jest to spowodowane albo brudna hydrauliką(wymiana oleju) albo zuzyciem sprzęgła "A" obydwie rzeczy robilem niecałe 5 tys km temu i wszystko wrociło. skrzynie mam na gwarancji i w listopadzie mam przegląd na którym bede chciał usunąć to. Moja rada tak jeżdzij do poki nic dziwnego sie nie dzieje ze skrzynią, wymien olej filtr i na tym zakończ, ja dalem się namowić na remont skrzyni z tego tylko powodu ze mialem szarpniecie i to stuknięcie ( ponoć w najlepszym zakładzie w Polsce) i kosztowało mnie to: 4tys remont skrzyni wymiana uszczelnien- tak trzeba przy kazdej rzobiorce wymiana tarczy sprzegla A wymiana sprzegla homokinetycznego po czym wyjechałem i cieszylem sie przez 50km po 4 dniach wrociłem do mech i niby poprawili ale okazalo sie ze przyczyna tego jest oprogramowanie koszt 1000zł - zrobiłem stuki spowodowane luzem na moscie - kupilem inny most wyglądał że jest w bdb stanie mechanik twierdzi ze ma luz 25stopni - koszt 1000zł podsumowując: 6000zł i różnica jest taka że na zimnym silniku jest idealnie a na rozgrzanym mam to co bylo uwazam że lepiej zmieniał biegi i lepiej sie zachowywał przed remontem. dlatego -ODRADZAM cokolwiek jeśli auto jezdzi i nic sie powaznego nie dzieje
Rekomendowane odpowiedzi