Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T BFB Proszę o analizę logów. Raz ciągnie, raz nie :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jak w temacie, proszę o analizę logów. Większość jazdy gazie, instalacja:

- STAG 4 eco
- Reduktor Shark 1800
- wtryski HANA 2000 zielone

Auto raz ciągnie jak się należy, a raz jedzie jak bez turbiny. Dodatkowo silnik nie pracuje równo. Na postoju, jak jest zimny i pracuje na ssaniu z rana chodzi równo choć czuć benzynę w spalinach... normalne? Jak silnik ma temp. około 50-60 stopni to lubi delikatnie poszarpywać po odpaleniu. Nie pracuje równo.

Na wolnych obrotach silnik przenosi wibracje na kabinę i kierownicę. Może to problem poduszek, dwumasy, a może coś z silnikiem?

Ostatnio pojawia się błąd:

17536-Fuel Trim;Bank 1(Mult):System too Lean - po wykasowaniu i zrobieniu logów nie pojawił się póki co.

Logi na LPG:

http://vaglog.pl/log_208542.html

http://vaglog.pl/log_208543.html

Na benzynie coś mi komp nie domagał i nie zlogowałem wszystkiego, jak będzie trzeba to powtórzę ale może te już coś pokażą.

http://vaglog.pl/log_208544.html

http://vaglog.pl/log_208541.html

Edytowane przez undek

Opublikowano

Logi na pb sa w porzadku, mysle ze regulacja lpg by wystarczyla. Sprawdz jak zachowuja sie korekty w kanale 032 po dluzszej jezdzie na pb , a jakie sa po jezdzie na lpg.

Opublikowano
  • Autor

Łukasz, co masz na myśli przez regulację LPG, całkiem niedawno byłem na przeglądzie gazu i robili mi regulację.

Opublikowano

To że stroili nie znaczy że musi być dobrze, sprawdz te korekty po jeżdzie na lpg.

Opublikowano
  • Autor

Absolutnie się z Tobą zgadzam. Domyślam się, że co gazownik to inna kalibracja raz lepsza raz gorsza. Sam z chęcią bym podjechał do kogoś kto zna się na temacie ale może najpierw sprawdzę te korekty.

Opublikowano

Ale na przepływce mało . Szczelność??

Opublikowano

Sam właśnie swoim laickim, uczącym się okiem zwróciłem uwage na niskie przepływy... Jakie mogą być tego przyczyny?

Opublikowano

Przepływ jest ok, dla potwierdzenia zrobić 002+033 na pb po kasowaniu błędów do odcinki.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Gotowe, trochę to trwało ale jak to mówią... lepiej późno niż wcale :)

Logi na PB:

http://vaglog.pl/log_211756.html

Korekty z kanału 32. na LPG (po trasie):

-1,5 8,6

Podczas logowania wszystko wydaje się być ok. Mam wrażenie, że problem z "brakiem turbiny" występuje raczej jak silnik jest nie do końca dogrzany. Jakieś pomysły co może być powodem takiego zachowania? Może to problem z jakimś czujnikiem temp. bądź zaworem sterującym turbo? Na dniach zrobię sprężanie na cylindrach.

Opublikowano

Logi na pb sa w porzadku, korekta na lpg po jezdzie 8,6 troche sporo dobrze by bylo lepiej to ustawic. Musisz sprawdzic czy problem wystepue tak samo na obu paliwach czy tylko na lpg.

Opublikowano
  • Autor

Ok, ile mniej więcej na PB zrobić żeby korekty coś realnego pokazywały ?

Opublikowano

Po prostu pojeżdzij cały dzień na pb, wczesniej tylko skasuj błędy, sprawdzić czy jest ok na niedogrzanym silniku i czy tez wystepuje "brak turbiny" a na koniec zobacz co jest w 032.

Opublikowano
  • Autor

Ok, czyli korekty się nie kasują po zgaszeniu silnika ?

Opublikowano

Kasują sie albo po skasowaniu błedów vag-iem, albo po odpieciu aku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Zrobione...

Korekty z kanału 32.

PB - 1.1 3.1

LPG - 0.0 10.2

Wychodzi na to, że instalacja do regulacji... znacie kogoś z okolicy Krakowa, Częstochowy kto mógłby mi to ogarnąć?

Btw. Ostatnio robiłem przegląd gazu i tak mi wyregulowali, że na drugi dzień wyskoczył check z błędem zbyt ubogiej mieszanki. Pojechałem, poprawili i teraz korekty są jak powyżej.

Jeszcze jedno. Zastanawia mnie wskazanie temperatury powietrza dolotowego. Czujnik pokazuje 50'C przy temperaturze zewnętrznej 20'c. Silnik rozgrzany do około 70'C. Poprawnie ?

Opublikowano

Czujnik sprawdz rano na zimnym silniku czy wskazuje poprawnie, jak auto stoi i nie ma przepływu powietrza to może taka być temp. w dolocie.