Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Obroty silnika a działanie klimy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym sie zapytac czy jest czyms powiazana praca silnik z praca sprezarki????? chodzi mi o wysokosc obrotów.

Wyjasniam czemu :decayed: mianowicie mam problem z wyłanczajaca sie klimatyzacja po przekroczeniu 2500 lub 3000 obrotów silnika klima przestaje schładzac wieje takie powietrze jak w trybie eco bardzo dziwne jest bo bo gdy spadna obroty ten tryb pozostaje :kwasny: a po wył i ponownym wł silnika klima znowu pieknie schładza.... najbardziej meczy mie fak ze nie moge jechac szybciej jak 140.....bo sie wyłaczy i wieje wilgotnym powietrzem ŻAL .. prosze o porade??

Opublikowano

Kiedy ostatni raz była nabijana ? czy po zgaszeniu odrazo odpalasz i bije czy odczekujesz jakiś tam czas?

Opublikowano
  • Autor

Klimatyzacja jest po połnym serwisie tz. nabicie,wym.czujnika cisnienia i dławika w sierpniu 2014. po zgaszeniu auta i jego wł klima działa jak trzeba odrazu .. do momentu przekroczenia obrotów silnika

Opublikowano

Podjedź na diagnozę klimy bo może być parę przyczyn : mało czynnika.szwankujący zawór. Kto wie co jeszcze. Solidna diagnoza wyjaśni powód wyłączania.

Opublikowano

Morze być za wysokie ciśnienie w układzie i czujnik odcina sprężarkę

Był też przypadek że w jakimś francuzie śniedziały wtyczki i objawy były podobne

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

byłem na takiej diagnozie w tamtym roku.. i nic powymieniane czujnik cisnienia czynik uzupełniony wymieniona wiskoza itp ..oprócz osuszacza. i dalej to samo a wyswsitla bład silownika klapy /

i jak nie ma nikt pomysłu

Opublikowano

W tamtym roku... tylko problem jest dzisiaj i trzeba znowu sprawdzić :D Parę pomysłów już masz, na pewno nie jest to normalne zachowanie układu.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, w weekend przytrafił mi się podobny problem. Jadąc autostradą z prędkością powyżej 160km/h zauważyłem, że klima przestała chłodzić. W drodze powrotnej podczas deszczu szyby zaczęły parować.

Po zgaszeniu silnika i po powtórnym jego uruchomieniu wszystko wróciło do normy. Macie pomysły, gdzie szukać przyczyny?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, w weekend przytrafił mi się podobny problem. Jadąc autostradą z prędkością powyżej 160km/h zauważyłem, że klima przestała chłodzić. W drodze powrotnej podczas deszczu szyby zaczęły parować.

Po zgaszeniu silnika i po powtórnym jego uruchomieniu wszystko wróciło do normy. Macie pomysły, gdzie szukać przyczyny?

ja miałem podobny przypadek jak kolega może toś podpowie co może być takich objawów przyczyną :wallbash:

Opublikowano

Osuszacz do wymiany

Opublikowano

miałem podobnie ,powyżej 120-130km/h klima nie chłodziła,pomogła wymiana silniczka klapy dławienia powietrza-jasnoniebieski ( V71),podpinałeś vag-a,u mnie właśnie był ten błąd

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem w serwisie klimatyzacji ze swoim problemem, ciśnienie w układzie prawidłowe. Na tę chwilę mam do wymiany sprzęgło wiskotyczne wentylatora chłodnicy.

Klimiarz poradził, by od tego zacząć, bo w upały czy przy dużym obciążeniu przy niedostatecznych obrotach wentylatora wzrasta ciśnienie w układzie, przez co zawór odcina sprężarkę w krytycznym momencie.

Opublikowano

Skoro wiskoza już się kończy to zacznij od wymiany. Potem się okaże czy to wystarczy.