kozi40 Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 Witam ! Mam problem z Navi. Chodzi o to że są dostępne 24 satelity ale z żadną się nie łączyPodłączyłem ostatnio Vag-a I Wyskoczył mi taki błąd : 00862 antenna for gps navigation r50 r52 44-00 - short circuitProszę was o pomoc.
damian1911 Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Witam. Również mam problem z rnse, dziś chciałem wyznaczyć trasę w rnse i nie widzi sygnału z satelit, a jeszcze tydzień temu jechałem do Chorwacji i wszystko było ok. Jak wchodzę w nav-info to pokazuje dostępne satelity :0, próbowałem zrobic reset nawigacji, przywracalem ustawienia fabryczne jednak nie przyniosło to żadnego efektu. Czy antena mogła się uszkodzić? W jaki sposób można zdiagnozować taką usterkę? Dziś podłączyłem vaga i pokozalo dokładnie taki sam błąd jak koledze wyżej. Pozdrawiam
Robero321 Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Podpiąć na krótko inną sprawną antenę i sprawa jasna czy antena padła czy coś innego
kozi40 Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Opublikowano 10 Lipca 2015 A jak przywróciłeś ustawienia fabryczne ? Bo mi widzi satelity ale z żadną się nie łączy.
damian1911 Opublikowano 16 Lipca 2015 Opublikowano 16 Lipca 2015 W menu jest ładowanie ustawień domyślnych. Dziś wyciągłem radio, odłaczyłem wszystkie kostki, podłączyłem na nowo i widzi satelity i nawigacja działa prawiodłowo, zastanawiam się czy antena pada czy tylko coś nie łączyło, nie chciałbym żeby stało mi się to samo jak będę w trasie... Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi