Opublikowano 23 Sierpnia 201510 l Autor Po małym sprzątanku Edytowane 23 Sierpnia 201510 l przez Tombik
Opublikowano 24 Sierpnia 201510 l Autor Chyba dokladki z Cupry brakuje Nie ma i nie będzie ;-) Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka hej łądniutki sedanik jakie plany na mody pozdrawiam - światła z funkcją AUTO - fotochrom - czujnik deszczu/zmierzchu - CLH - LEDy w przeciwmgielne
Opublikowano 24 Sierpnia 201510 l - światła z funkcją AUTO- fotochrom- czujnik deszczu/zmierzchu- CLH- LEDy w przeciwmgielne To już chyba zrobione?
Opublikowano 29 Sierpnia 201510 l Autor Po małym sprzątanku Jak bym widział swój:-) bixenon dokładałeś? Nie, nie dokladalem :-) oryginalnie miał bixenon ;-) a co planujesz u sobie xenon dokładać? graty już masz? - światła z funkcją AUTO - fotochrom - czujnik deszczu/zmierzchu - CLH - LEDy w przeciwmgielne To już chyba zrobione? a u Ciebie jak postępy? zamontowałeś już LED'y w DRL albo halogeny? Edytowane 29 Sierpnia 201510 l przez Tombik
Opublikowano 30 Sierpnia 201510 l Autor Opis w jaki sposób dołożyłem kilka ciekawych bajerów Jeśli ktoś chce zamontować sam fotochrom/ fotochrom z kompasem nie trzeba wszystkiego modyfikować...wystarczy tylko doprowadzić do lusterka +12V oraz masę. Oczywiście w przypadku posiadania czujnika deszczu/zmierzchu lub zwykłego fotochromu instalacja już będzie w samochodzie = montaż P&P). Po pierwsze zbierałem graty…włącznik świateł AUTO z końcówką D, przełącznik CLH/DRL, lusterko fotochrom, czujnik deszczu/zmierzchu + żelową podkładkę pod niego, wtyczki, piny i itd. Z racji tego, że miałem zwykłe lustro na mały uchwyt w grę wchodziła wymiana szyby pod czujnik deszczu lub zabawa z obecną żeby jakoś to wyglądało Na czarnej foli do obklejania samochodów (rys.1) zrobiłem zarys lusterka z osłonami, wyciąłem miejsce na czujnik deszczu oraz na duży uchwyt (rys.2) pod fotochrom…przygotowaną folię przykleiłem na szybę wraz z uchwytem - w około starego małego uchwytu (rys.3). Uchwyt był z odzysku z rozbitej szyby, ponieważ nie ma go w sprzedaży…jest tylko i wyłącznie razem z szybą pod czujnik deszczu. Dodatkowo uchwyt został lekko podcięty, aby powyżej niego zmieścił się czujnik deszczu ( rys.4). Z racji tego, że nie jest to ori rozwiązanie aby wszystko spasowało trzeba było podciąć czarną osłonkę lusterka (rys.5) od strony szyby oraz przedłużyć przewody od fotochromu a wtyczkę zabudować w podsufitce (rys.6). Oczywiście trzeba było zrobić nowe wiązki przewodów ( schematy dostępne na forum ) -> skrzynka bezpieczników - przełącznik AUTO - przełącznik CLH DRL – moduł MCE - lusterko fotochrom – czujnik deszczu/zmierzchu – lampka wewnętrzna oraz przekodować MCE.I na koniec:
Opublikowano 30 Sierpnia 201510 l Fajne B7 Jakie ET mają te felgi i co za ledy siedzą w DRL? Jak oryginalne to ET 43
Opublikowano 30 Sierpnia 201510 l Autor Fajne B7 Jakie ET mają te felgi i co za ledy siedzą w DRL? Felgi - oryginał 8E0 601 025 AK 1H7 - 8 x 18 ET43 -> " RS6" Ledy mam z allegro + rezystory do kasowania błędów...dałem coś ok.200zł za komplet
Opublikowano 30 Sierpnia 201510 l Autor rezystory nie grzeją się za mocno ? grzeją się, ale kupiłem dość duże gabarytowo i przykręciłem do metalowych części pod maską i ponad rok już śmiga
Opublikowano 3 Września 201510 l Ja mam u siebie takie DRL - LED + rezystory: http://allegro.pl/audi-a4-b7-swiatla-led-drl-p21w-ba15s-canbus-can-i5598791341.html Edytowane 3 Września 201510 l przez spider66
Opublikowano 6 Września 201510 l Autor I oto obiecane dowody na nowe mody - fotochrom z kompasem ( mam na sprzedaż czarny i srebrny fotochrom oraz srebrny fotochrom z kompasem...chętni na PW )- światła z funkcją AUTO i CLH- czujnik deszczu/zmierzchu- oświetlenie LED w przeciwmgielnych Edytowane 6 Września 201510 l przez Tombik
Opublikowano 6 Września 201510 l Pasuje całość , jeszcze felgi 19" jakieś ORI i byłoby, no chyba że stołki ze skóry.