Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Telepie autem na niskich obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Otóż mój problem jest następujący:

Po odpaleniu zimnego silnika wszystko jest ok, po około 1 minucie siedząc w aucie zaczyna się odczuwać drgania całego auta.

Wraz ze wzrostem temperatury silnika auto "telepie" się coraz bardziej. Problem występuje na biegu jałowym, po dodaniu minimalnie (np. z 900 na 950 obr/min) gazu problem znika, po odpuszczeniu gazu znowu to samo.

Auto było u mechanika który odrzucił z podejrzeń poduszki silnika, stwierdził, że których wtrysk leje.

Komputer nie pokazywał żadnych błędów.

Wtryski sprawdzone i naprawione (wymienione w nich jakieś zużyte części), problem nadal występuje nic się nie zmieniło.

Na lewarku od zmiany biegów nie czuć żadnych drgań, po wciśnięciu sprzęgła też nic się nie zmienia. Auto odpala bardzo dobrze ciepłe czy zimne.

Dodam jeszcze, że spawana była pompa vacum której obudowa byłą pęknięta.

Silnik to 1.9 tdi AWX.

Proszę o jakieś porady, bo nie chce wymieniać pół samochodu. A mechanik twierdzi, że przyczyn może być wiele...

Opublikowano

Jeśli robisz auto u tego człowieka który kazał spawać ci vakum to radze zmienić zakład... Pompa z nowych modeli kosztuje max 150zl a twoja zapewne nie trzyma parametrów.

Co do telepania to zakładam ze pompki i uszczelnienia PD są dobre, jeśli bipy i czasy elektrozaworów są ok to pewnie problem leży w walku i szklankach. Temat bardzo obszernie opisany i podwieszony, jak dla mnie gra nie warta świeczki.

Opublikowano

Co masz na myśli pisząc:

'"Temat bardzo obszernie opisany i podwieszony, jak dla mnie gra nie warta świeczki. "'

Mam szukać drugiego silnika? :(

Opublikowano

Ja tylko przypuszczam, link do mojego postu w temacie liczącym 32strony http://a4-klub.pl/index.php?/topic/186316-dziwne-odbijanie-w-filtrze-powietrza-19-tdi-avb-avf-awx-bke/?p=3819074

Napisałem gra nie warta swieczki bo wiekszość AWX/AVF tak chodzi, jesli problem lezy w walku to koszty są naprawde wysokie.

Opublikowano

Problem zlikwidowała zmiana wtrysków.