miccio Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 Hej, Panowie mam problem a niestety każdy mechanik w okolicy ma dosyć późne terminy na naprawę Otóż - odpaliłem dzisiaj samochód, przejechałem jakieś 2 km, i auto bez niczego zgasło. Zdążyłem wjechać na parking ale odpalić to już dopiero po około 5 minutach i odpalanie takie specyficzne jakby zapowietrzony układ. Po kilku próbach dopiero silnik zaczął normalnie kręcić i wchodzić na obroty. Akurat miałem rezerwę i 50km do zera. Po odpaleniu samochód chodził idealnie - szybko na stację i zatankowałem. Następnie jadę do pracy i po 20 km znów sytuacja identyczna, dodam, że podczas drogi zero problemów. Przyspieszenie OK, spalanie w normie, na biegu jałowym 0,7 l/h. Nagle dodaję gaz a on zdechł, pobocze i chyba z 10 prób odpalania - przy ostatniej silink zaczął kręcić i coraz mocniej aż w końcu odpalił z problemami jak przy -30 stopniowym mrozie. Dojechałem do pracy no i głowie się co się dzieje. Muszę szybko auto naprawić ponieważ postój na środku miasta w godzinach szczytu to tragedia. jakieś sugestie?
Piwo to moje paliwo Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 witam a czy przed zgaśnięciem miga może kontrolka od świec?
miccio Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Opublikowano 23 Marca 2015 Niestety nie miga, żadnych dodatkowych objawów czy sygnałów na desce rozdzielczej.
Piwo to moje paliwo Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 Niestety w moje rękach jeszcze b8 nie miałem ale takie same objawy miałem w golfie na pd i okazało sie że set w baku jest uszkodzony na twoim miejscu zaczął był od tego. A zatankowałeś do pełna czy za 50 zł??
miccio Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Opublikowano 23 Marca 2015 Tankowalem za 100 zł. Jaki set ? Nie bardzo rozumiem
lukas309 Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) a nie zacioglo ci przpadkowo syfu z baku Edytowane 23 Marca 2015 przez lukas309
miccio Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Opublikowano 23 Marca 2015 Nie mam zielonego pojęcia. Myslalem,ze bez diagnostyki ktoś ewentualnie posłowie co może być nie tak.
Piwo to moje paliwo Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 jutro do tankuj do pełna i jak będzie ok przez jakieś 100 km to znaczy ze problem jest z setem tak jak pisałem wcześniej
kuebk Opublikowano 24 Marca 2015 Opublikowano 24 Marca 2015 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/308304-silnik-nie-odpala-opilki/
miccio Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Hej, po około miesiącu od tej przygody jest wszystko ok. Auto jeździ, odpala zero problemów. Jakieś cuda.
Rekomendowane odpowiedzi