Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Słaby od startu i olej w IC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem nowy na forum i id tygodnia posiadaczem a4 b5 avanta z AFN pod maską. Problem mój wygląda następująco. Audi nie ciągnie od dołu z niskich obrotów, czuć moc wyraźnie dopiero w okolicy 2,2-2,5tys obrotów. Dodatkowo dzis przy zdjęciu węża z Intercoolera zauważylem plamy oleju, na szyjce do IC jest go sporo bo co przetarłem paluchem to czarny i mokry.. Turbo umiera?, bledu n75 nie ma. W spalinach czasami czuc delikatnie woń oleju.

Edytowane przez KLimEK1990

Opublikowano

Witam, jestem nowy na forum i id tygodnia posiadaczem a4 b5 avanta z AFN pod maską. Problem mój wygląda następująco. Audi nie ciągnie od dołu z niskich obrotów, czuć moc wyraźnie dopiero w okolicy 2,2-2,5tys obrotów. Dodatkowo dzis przy zdjęciu węża z Intercoolera zauważylem plamy oleju, na szyjce do IC jest go sporo bo co przetarłem paluchem to czarny i mokry.. Turbo umiera?, bledu n75 nie ma. W spalinach czasami czuc delikatnie woń oleju.

kolego na 90% jest przytkany wężyk idący do ecu,przedmuchaj go tam będzie olej.

Edytowane przez Leopold27

Opublikowano

to, że olej w dolocie jest to norma, turbawka ma duże luzy?

Opublikowano
  • Autor

Który to wężyk jak możesz mi zdjątko jakieś dokleić?? Ogólnie to mój drugi diesel i nie ogarniam tematu za bardzo bo Passata nie musiałem "rzeźbić". Tylko lać i jechać ;D

to, że olej w dolocie jest to norma, turbawka ma duże luzy?

Jeszcze nie sprawdzałem ale dziś kata może wytne to przy okazji sprawdze.

Opublikowano

na podszybiu masz takie czarne pudełko, odkręć śruby i w środku będziesz miał komputer, do kompa idzie węzyk podciśnienia, sprawdź czy nie jest olejem zawalony

Opublikowano
  • Autor

na podszybiu masz takie czarne pudełko, odkręć śruby i w środku będziesz miał komputer, do kompa idzie węzyk podciśnienia, sprawdź czy nie jest olejem zawalony

Ok dzięki :) zobaczę i dam znaka

UP!

Filmik z tego jak sie odpycha, niestety nie od zera. Słabo jak na seryjne AFN?. Do tego doszedł dolocik ale to następny film dam ;-)

https://youtu.be/cxTtmkWFGtQ

Opublikowano

Jaki wężyk do ECU? :facepalm: Przecież on ma mapsensor normalnie na dolocie...

Bez logów nikt Ci nic nie doradzi, a nie ma co ich robić na dziurawym dolocie...

Opublikowano

kolego co Ty mówisz? w AFN jest mapsensor w ecu i zawsze ten wężyk jest uwalony olejem

Edytowane przez eaglent

Opublikowano

kolego co Ty mówisz? w AFN jest mapsensor w ecu i zawsze ten wężyk jest uwalony olejem

Doedukuj się a potem pisz. W pierwszym roczniku map był w ECU, a od 96, albo 97 był już na dolocie...

Opublikowano

96r miały jeszcze w ecu.

97r już na dolocie mapsensor.

Wysłane z mojego GT-I9100

Opublikowano

to po cholere jest ten wężyk w roczniku 98 do ecu?

Opublikowano

Nie spotkałem się z wężykiem do ecu po 97r. Chyba, że ktoś zrobił swapa na stary typ silnika z wiązką i ecu, albo to był wężyk do wskaźnika boostu :P