Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 opony na felgi 19"9j et29

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Panowie potrzebuje pomocy :decayed: udało mi się kupić takie oto felgasy jak w temacie 19" 9j et29, no i mam mały kłopot nie mogę nic znaleźć na temat dopasowania opon, żeby nic nie obcierało w budzie B6, dodam że zawieszenie jest seryjne podstawowe 1BA, chodzą mi po głowie opony 225/35/19 lub 235/35/19.

Zależy mi żeby auto było w pełni funkcjonalne tj 4 os na pokładzie, bagaż i w drogę :grin: stąd pytanie czy w ogóle jest to realne no i jakie te oponki w końcu dobrać?

Z góry dziękuję za pomoc :hi:

Opublikowano

ładuj 225/35

jak nie idziesz w ostrą glebe to dadzą rade,

ja u siebie podpasowałem 19x9 et 33 i niestety przy dośc mocnej glebie przycierało o rant z przodu ( opona 225/35 )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ładuj 225/35

jak nie idziesz w ostrą glebe to dadzą rade,

ja u siebie podpasowałem 19x9 et 33 i niestety przy dośc mocnej glebie przycierało o rant z przodu ( opona 225/35 )

Gleba narazie nie wchodzi w grę,może kiedyś wpadnie zestaw eibach-a -30mm ale to dopiero plany,a masz może kolego jakieś foty jak to u Ciebie wyglądało? Chodzi mi o to czy spory naciąg wyjdzie na oponie o profilu 225/35 założonej na felgę 9j? No i druga sprawa jak będzie się to prezentować przy moim górskim zawieszeniu ;)

..... Siema :D No więc sytuacja się rozwiązała napiszę dla potomnych co i jak zrobiłem i oczywiście opiszę efekty bo zdjęć nie umiem wstawiać,

Felgi 19"9j et29 wchodzą spokojnie do naszych A4-ek , przy standardowym zawieszeniu 1BA wygląda to dość wysoko ale nie jest źle, myślę że do zawieszenia obniżonego seryjnie 1BE i 1BV też spokojnie wejdą i nie będą obcierać.

Ja założyłem opony 235/35/19 i wyszedł delikatny naciąg, z tylu koło ładnie się chowa w nadkole i jest równo z rantem błotnika z przodu piasta jest bardziej wysunięta więc koło również wyszło bardziej na zewnątrz przy 9 calowej feldze wystaje ono ok 1,5 - 2cm poza rant, myślę że przy obniżonym zawieszeniu koło bardziej się kładzie i tyle nie wystaje, ogólnie efekt OK :thumbup1: jestem zadowolony z tego jak to się prezentuje, jeździ się porównywalnie do 18" tak samo czuć każdą nie równość no i czuć wagę felg, ale nie ma tragedii, a i bym zapomniał trzeba zapomnieć o krawężnikach :decayed:

• 3 lata później...
Opublikowano
W dniu 10.04.2015 o 08:16, MichałA4 napisał:

Gleba narazie nie wchodzi w grę,może kiedyś wpadnie zestaw eibach-a -30mm ale to dopiero plany,a masz może kolego jakieś foty jak to u Ciebie wyglądało? Chodzi mi o to czy spory naciąg wyjdzie na oponie o profilu 225/35 założonej na felgę 9j? No i druga sprawa jak będzie się to prezentować przy moim górskim zawieszeniu ;)

..... Siema :D No więc sytuacja się rozwiązała napiszę dla potomnych co i jak zrobiłem i oczywiście opiszę efekty bo zdjęć nie umiem wstawiać,

Felgi 19"9j et29 wchodzą spokojnie do naszych A4-ek , przy standardowym zawieszeniu 1BA wygląda to dość wysoko ale nie jest źle, myślę że do zawieszenia obniżonego seryjnie 1BE i 1BV też spokojnie wejdą i nie będą obcierać.

Ja założyłem opony 235/35/19 i wyszedł delikatny naciąg, z tylu koło ładnie się chowa w nadkole i jest równo z rantem błotnika z przodu piasta jest bardziej wysunięta więc koło również wyszło bardziej na zewnątrz przy 9 calowej feldze wystaje ono ok 1,5 - 2cm poza rant, myślę że przy obniżonym zawieszeniu koło bardziej się kładzie i tyle nie wystaje, ogólnie efekt OK :thumbup1: jestem zadowolony z tego jak to się prezentuje, jeździ się porównywalnie do 18" tak samo czuć każdą nie równość no i czuć wagę felg, ale nie ma tragedii, a i bym zapomniał trzeba zapomnieć o krawężnikach :decayed:

Hej.

Masz może foty tych 9Jx19 na aucie? Chociaż post stary, daj znać jak wrażenia z jazdy.

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Siema , wg mnie nie jeździło się na tym secie źle, tu i ówdzie przytarło po zmianie sprężyn na sportline , ale myślę że przy założeniu opon 225/35 przycierek by nie było, sam teraz szukam felg na lato i też będą to 19''9j i opona na to pójdzie 225 właśnie .

Znalazłem kilka fotek na tel:

_20160701_223856.JPG

IMG_20180719_224631.jpg

_20160723_210855.JPG

_20160723_210755.JPG

Opublikowano

Mówiłem, że 225/35 @dayd_4 :decayed:

Opublikowano

Dzięki @MichałA4 za foty.

Opublikowano

Pięknie wyszło!

Ładny czarnuch!

Fotki top, dzięki ;D

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Auto już dawno zmieniło właściciela :wink: Teraz na lato planuje kupić pompei albo rotora w 19"9j et33 i oponę na to wrzucę 225/35/19, powinno to w miarę siąść .

W obecnej A4 mam kit obniżający vogtlanda i auto na 18" stoi na 63cm przód i tył zobaczymy jak się 19-tka ułoży na tym.

Tak to teraz wygląda:

IMG_20180916_190841.jpg

Opublikowano

Pięknie siedzi i wygląda :a4fan:

Opublikowano
  • Autor

:hi:Dzieki :) Staram się, aby to jakoś trzymało się kupy ,  muszę w wolnej chwili założyć temat o aucie , bo jak na razie  brak czasu :facepalm:

Opublikowano

@MichałA4 jaki dokładnie set z Vogtlanda masz ?

Opublikowano
  • Autor

OJ nie powiem Ci dokładnie, ale od serii poszło 4/5 cm w dół. Teraz na allegro nie widzę takich samych sprężyn  żeby coś podlinkować.

Opublikowano

Same springi wsadzałeś ? Jakie amory pod to ?

Opublikowano
4 godziny temu, MichałA4 napisał:

Auto już dawno zmieniło właściciela :wink: Teraz na lato planuje kupić pompei albo rotora w 19"9j et33 i oponę na to wrzucę 225/35/19, powinno to w miarę siąść .

W obecnej A4 mam kit obniżający vogtlanda i auto na 18" stoi na 63cm przód i tył zobaczymy jak się 19-tka ułoży na tym.

Tak to teraz wygląda:

IMG_20180916_190841.jpg

Bardzo ładnie to wygląda w czerwonym...

A o koła pytałem, bo sam coś planuję i myślałem właśnie o tych z RS4 9J

Opublikowano

Ale ta czerwona piękna...

jeszcze z czarnymi dodatkami 

Opublikowano
  • Autor

Wrzucone są same spreżyny na amory od BV , jest to dużo lepszy kit niż wczesniejszy eibach sportline i amor BV, jest duzo bardziej komfortowo czytaj miekko :) 

Felgi z rs4 nie powiem klasa bardzo dobrze wygladaja i sa mega wytrzymale , maja tylko jeden minus -Et29.... ciezko jest je upchac z przodu, opona musi byc na tym 225 no i auto musi też byc obnizone bo inaczej kolo nie schowa sie w nadkole.

Ja na ten rok tez chce 9j z tym ze wybiore et 33 niby to tylko 4mm ale  i auto mocniej obniżone niż poprzedniczka wiec licze ze nie bedzie mocno to wystawac.

Najlepiej by bylo jakby te felgi mialy od ET40-35 wtedy byla by bajka, wiadomo na gwincie to i 33-29 da rade ladnie spasowac, ale ja gwintu nie planuje.

Opublikowano

@MichałA4 wrzuć na PW kilka fotek czerwonej jak ona leży z różnych stron. Ciekawi mnie to 

Opublikowano

@MichałA4 dołączam się do pytania. Które dokładnie springi Vogtland masz obecnie z amorem 1BV?

Pozdrawiam ?