Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rozklejenie lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem że jedna lampa w środku jest brudna chyba ktoś przy niej majstrował i chciałbym to doprowadzić do normalnego stanu i teraz pytanie czy wszystkie lampy audi kleja tam samo?bo z b5 wystrczy do piekarnika zapodac i sie ladnie rozłoży a tu niestety pacjent to lampa z b8 lift i nie wiem czy tak można.pozdr

Opublikowano

A skąd wziąłeś to, że lampy do piekarnika się wkłada? Z Youtube? :grin:

Opublikowano

A skąd wziąłeś to, że lampy do piekarnika się wkłada? Z Youtube? :grin:

Widać Kolego że nie masz pojęcia o rezaniu, rozklejanie lamp w piekarniku to normalna sprawa :kox:

Nie wiem jak jest w B8 ale podejrzewam że równie łatwo jak w B7, tylko w B5 się postarali i dobrze skleili :)

Opublikowano

Widać Kolego że nie masz pojęcia o rezaniu, rozklejanie lamp w piekarniku to normalna sprawa

Ale najważniejsze, że Ty masz pojęcie... :oklasky:

Do piekarnika trzeba wiedzieć na ile czasu je włożyć i na ile stopni ustawić + stały nadzór z kupą w gaciach czy nie robi się z nich zupa - oczywiście jeśli chodzi o lampy z B5 ori Valeo, bo inne płyną np Depo.

Najbezpieczniej opalarką. :thumbup1:

Opublikowano

Lampy B5 to tylko opalarka i dłubanie. Tam jest ku****** klej i nie tak łatwo rozkleić.

Opublikowano

Lampy B5 to tylko opalarka i dłubanie. Tam jest klej i nie tak łatwo rozkleić.

:thumbup1:

Witam mam taki problem że jedna lampa w środku jest brudna chyba ktoś przy niej majstrował i chciałbym to doprowadzić do normalnego stanu i teraz pytanie czy wszystkie lampy audi kleja tam samo?bo z b5 wystrczy do piekarnika zapodac i sie ladnie rozłoży a tu niestety pacjent to lampa z b8 lift i nie wiem czy tak można.pozdr

Więc Kolego, opalarka w dłoń, śrubo(w)kręty/wkrętaki/nożyki itp w pogotowiu i ogień. Cierpliwość to i kamień ugotuje. :wink:

Opublikowano

Jak ktoś nie ma sprzętu warsztatowego to wiadomo ze piekarnik do rozklejania lamp się przyda...
Z tego co wiem to każda lampa w Audi klejona jest na dość mocnym kleju...
Ale nie ma rzeczy niemożliwych :)

Opublikowano

No to szczęścia, zdrowia, pomyślności życzę przy rozklejaniu lamp. :wink:

Opublikowano

No to szczęścia, zdrowia, pomyślności życzę przy rozklejaniu lamp. :wink:

Oojjj jak świątecznie... :polew::polew::polew:

Edytowane przez omzig

• 1 rok później...
Opublikowano

Lampy z b8 lifta rozklejają sie tak banalnie, ze dwie to w 7 minut rozkleisz. Podgrzewasz (z glowa) cala lampe do okola opalarka, gdy klej sie rozgrzeje to w jednym miejscu podwazasz klosz plaskim srubokretem, rozchylasz to miejsce, jak juz sie zrobi szczellina to chwytasz reką i odciagasz klosz od obudowy. Naprawde robota jest banalna, zwlaszcza jezeli porownamy ją do rozklejania lamp w B6, tam dopiero jest masakra :/