inf1n1ty Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam.Chodzi o sprężyny obniżające do a4 b5 sedan. Szukałem trochę na allegro i zastanawiam się jakie kupić, konkretnie chodzi o firmę i rodzaj obniżenia.Mam teraz założone koło 17 cali i trochę brzydko wygląda prześwit między kołem a nadkolem. Moje pytanie brzmi. Jakiej firmy sprężyny kupić? I jaki rodzaj obniżenia, -60mm czy -40mm.
chudy30 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 od razu bierz -60 bo będzie ci jakoś mało później przy -40 ja teraz tak mam
inf1n1ty Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2015 chudy dzięki za info a polecisz jakąś konkretną firmę ? był bym bardzo wdzięczny
przemmusz Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 ja mam -60 przód, -40 tył, z tym,że na tylnych amorkach mam regulacje wysokości i troche go jeszcze opuściłem.
inf1n1ty Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2015 przemmusz bardzo fajnie to wygląda, chciałbym osiągnąć taki sam efekt u siebie. tylko bez amorów na samych sprężynach, gdzie na przód i tył wrzucę -60mm.
przemmusz Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Hej, nie wiem Ci sie uda stosując same springi do seryjnych amorków.Lepiej poszukaj jakiegos taniego uzywanego kita, ktory ma sportowe amory. NA począku myslałem tez aby wrzucić same sprężyny np. eibachy sportline ale balłęm sie ze bedzie mocno podskakiwać na wybojach.
inf1n1ty Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Witam. Ponawiam temat. Jeśli chodzi o te sprężyny -60 mm bo takie bym chciał. To jakiej firmy wybrać, żeby w razie gdyby seryjny amor był zasłaby dopasować do tych spreżyn inne amory?
sk8rudex Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Do - 60 seryjny na pewno będzie za słaby.. Możesz ryzykować i kupować MTS'y z 2 letnią gwarancją lub markowy używany KIT lub same amory H&R, KW, Koni, Weitec.
inf1n1ty Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2015 skoro seryjne amory nie wytrzymają co powiecie o tym. czytałem opinie na temat tej firmy, ludzie nie narzekają i są zadowoleni. może ktoś ma lub robił coś takiego proszę o opinie. http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowane-audi-a4-b5-sedan-avant-mts-i5188092892.html czy jest to możliwe żeby je obniżyć -80mm w dół tak jak piszą czy to pic na wodę???
sk8rudex Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Gwint MTS jest podobno lepszy od KITU MTS (opinia z tego co wyczytałem, jak szukałem do siebie zawiechy). Chyba najlepszy miękki gwint z budżetowej opcji. Jak chcesz twardo to coś z TA.. Co do -80 niech się wypowiedzą inni, ale myślę, że dasz radę...
inf1n1ty Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Gwint MTS jest podobno lepszy od KITU MTS (opinia z tego co wyczytałem, jak szukałem do siebie zawiechy). Chyba najlepszy miękki gwint z budżetowej opcji. Jak chcesz twardo to coś z TA.. Co do -80 niech się wypowiedzą inni, ale myślę, że dasz radę... No to super. Nie chce twardego, właśnie chciałbym coś miekkiego i wpadł mi ten komplet w oko. Jeśli chodzi o obniżenie, pisałem już do allegrowicza, jeśli potwierdzi że -80mm łapie się jeszcze na gwarancji biorę je bez wahania
sk8rudex Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Ja zamówiłem teraz nowy KIT MTS -40 i zobaczymy co to będzie.. Wcześniej kupiłem używany KIT KW, ale padaka niemiłosierna się okazała i odesłałem. Sprawdza się stare porzekadło, że tanie mięso to psy jedzą.. Rewelacji na tym MTSie pewnie nie będzie, ale nowy i dwa lata gwary.. Choćby te dwa lata wytrzymał za tą kasę to będę zadowolony, a wtedy może zdecyduje się na gwint na razie dla mnie ważny jest komfort i nie zależy mi na mega glebie..
hunter91 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Mogłeś napisać do mesiach uzyskasz niemieć za małe pieniądze jak za porządna firme
sk8rudex Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Rozmawiałem z nim aktualnie nic nie ma, jedynie gwint, który mnie nie interesuje.. Już miałem dosyć szukania zawiechy.. Ponad miesiąc szukam.. a szkoda mi zimówek, bo z letnimi 17stkami czekam aż będzie zawias, bo komicznie to będzie wyglądało teraz.. Nie spróbuje to się nie przekonam.. Mam cichą nadzieje, że 2 lata wytrzymają te MTS'y (wiem, że to loteria) a jak bardziej przekonam się do gwintu, to wymienię te MTS'y
inf1n1ty Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Rozmawiałem z nim aktualnie nic nie ma, jedynie gwint, który mnie nie interesuje.. Już miałem dosyć szukania zawiechy.. Ponad miesiąc szukam.. a szkoda mi zimówek, bo z letnimi 17stkami czekam aż będzie zawias, bo komicznie to będzie wyglądało teraz.. Nie spróbuje to się nie przekonam.. Mam cichą nadzieje, że 2 lata wytrzymają te MTS'y (wiem, że to loteria) a jak bardziej przekonam się do gwintu, to wymienię te MTS'y No to jak coś powiem Ci czy daje rade i wytrzymuje bo właśnie gwint z firmy MTS zawitał u mnie kurier przyszedł MAPET naprawdę szybko wysyła
sk8rudex Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 (edytowane) No ja we wtorek zamówiłem koło 14 KIT MTS u niego.. Ile czekałeś? EDIT: Właśnie dostałem maila, że paczka w drodze Edytowane 16 Kwietnia 2015 przez sk8rudex
4tom Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 Odświeżę temat. Kupiłem na próbę zestaw sprężyn obniżających za 300 zł z alledrogo. Obniżenie -60 przód - 40 tył. Chciałem podzielić się z Wami zdjęciami jak to wygląda przed i po. Auto stoi na 18 calowych felgach Ronal. Tył dalej troszkę za wysoko (mogłem pokusić się o -60 ale nie jestem pewien jak to będzie jak załaduje komplet pasażerów i jakiś bagaż). Jeśli chodzi o eksploatację to na razie jest wzorowo, jak będzie później dam znać. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi