tonyy69xx Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Witam dziś chcialem wyczyścić przepustnice i w tej czarnej plastikowej rurce co idzie do przepustnicy znalazlem olej w kolorze kawa z mlekiem.Plynu mi ubywa nie duzo w zbiorniczku nie ma oleju jest czysty plyn,pod korkiem oleju i na bagnecie jest olej o normalnej barwie zaś oleju mi ubywa okolo litr na 1500km.Weze od chlodnicy nie sa twarde ani nie ma duzego ciśnienia w ukladzie.Auto po przygazowaniu kopci na bialo po przegazowaniu ale ma lpg i podejrzewam ze to od pary w wydechu.Czy ta kawa z mlekiem w tej rurce dolotowej moze oznaczac konczaca sie uszczelke?
oca69 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Witam dziś chcialem wyczyścić przepustnice i w tej czarnej plastikowej rurce co idzie do przepustnicy znalazlem olej w kolorze kawa z mlekiem.Plynu mi ubywa nie duzo w zbiorniczku nie ma oleju jest czysty plyn,pod korkiem oleju i na bagnecie jest olej o normalnej barwie zaś oleju mi ubywa okolo litr na 1500km.Weze od chlodnicy nie sa twarde ani nie ma duzego ciśnienia w ukladzie.Auto po przygazowaniu kopci na bialo po przegazowaniu ale ma lpg i podejrzewam ze to od pary w wydechu.Czy ta kawa z mlekiem w tej rurce dolotowej moze oznaczac konczaca sie uszczelke?Jakie trasy robisz autem?
Tomasz switala Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Jak kolega pyta wyżej jak jedziesz krotkie odcinki to robi się maź
tonyy69xx Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Raz w tygodniu 200km plus tak co drugi dzien z 20 km.Wczesniej auto stalo i było jeżdzone sporadycznie. Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez tonyy69xx
wojtek20DW Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 przy małych i krótkich przelotach pojawia się takie coś, co do zużycia oleju każda V6 lubi olej ma przecież już 15lat lub więcej
Rekomendowane odpowiedzi